Тужилаштво БиХ: За ова лица треба продужити притвор

Они су под истрагом са више лица осумњичених да су дјеловала на подручју Бијељине и других градова у БиХ.

Босна и Херцеговина 13.07.2022 | 16:16
Тужилаштво БиХ: За ова лица треба продужити притвор

- Тужилаштво БиХ предложило је Суду БиХ да продужи притвор у трајању од три мјесеца Жељку Радовановићу и Игору Вилотићу, осумњиченим да су на подручју Бијељине и других градова у БиХ починили кривично дјело организовани криминал у вези са кријумчарњем и прометом велике количине дроге, прањем новца и другим тешким кривичним дјелима.

Они су под истрагом са више лица осумњичених да су дјеловала на подручју Бијељине и других градова у БиХ.

Притвор је затражен јер је потребно окончати активности међународне сарадње Тужилаштва БиХ са структурама Европола, САД и Француске с циљем прибављања цјелокупне документације и доказа у овом сложеном предмету организованог криминала, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Одређивање притвора предложено је због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или утицати на свједоке или саучеснике, поновити кривично дјело или довршити започето.

У овом предмету обухваћени су и повезани осумњичени који су у бјекству и за којима тужилаштво трага посредством међународних потјерница.

На рочишту одржаном у Суду БиХ поступајући тужилац је образложио приједлог за продужење притвора.

У предмету "Жељко Радовановић и други" осумњичени су Жељко Радовановић, Игор Вилотић, Самир Алагић, Анђелко Ђокић, Мишо Росић, Саша Ковачевић, Драган Мухаремовић, Јован Савић и Мирослав Пајић.

Радовановић је осумњичен за кривична дјела организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге, те неовлаштена производња и промет дроге, а Вилотић за организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге, неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене, као и за давање мита.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

15.07.2022 07:52

Ма немојте, овај први ми је кум и члан партије а овај други ми је комшија, добар човјек, домаћин, добар је са Гоци-бандом, и члан је партије

ОДГОВОРИТЕ