Ђоковић: Није ми дозвољено да уђем у Америку

Новак Ђоковић је прокоментарисао потенцијално учешће на овогодишњем УС Опену.

Тенис 12.07.2022 | 07:28
Ђоковић: Није ми дозвољено да уђем у Америку

"Таква је ситуација ове године, да не улазимо превише у детаље. Знамо да је руским и белоруским тенисерима забрањено учешће на Вимблдону због рата у Украјини.

Ја се нисам сложио са тим, не треба мешати политику и нарочито ратну политику са спортом. Ти момци и девојке нису ништа скривили. АТП је дао контра одговор.

Јесам изгубио прво место, али толико сам дуго био на њему да то више није битно. Највећи приоритети су ми играње за репрезентацију. Најважније је да очувам везу и страст са овим спортом.

Када доживим успехе терам себе да се вратим у детињство и подсетим се зашто се бавим овим спортом. Постигао сам највеће успехе, али и даље имам глад."

На предстојећем УС Опену вероватно неће ни играти.

"Неизвесност ситуације. У овом тренутку, с обзиром на моју ситуацију, ја не могу да идем у Америку. Није ми дозвољено. Нити у Аустралију.

Надам се позитивним вестима. Верујем да ће за Аустралију, јер има више времена, да ће се ствари преокренути у позитивном смислу за мене. За Америку има мање времена.

Нада последња умире. Волео бих да играм УС опен, то је Гренд слем, то је оно што ме највише инспирише. Ако тога не буде, није крај света. Није први Гренд слем који ћу прескочити, настављам даље.

Веома ми је битно да одржим здраво тело и дух јер онда могу да играм дуго, дуго. Биће сигурно прилика".

(Б92  Фото: АП Пхото/Аластаир Грант)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бг

12.07.2022 06:35

Није ником ко не поштује правила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаса

24.08.2022 13:57

Правила су Правила и треба се придзавати.Ј..га