У Кини продају чудан сладолед који се не топи! (ВИДЕО)

Кинески бренд који је некада звао “Хермес сладолед” нашао се на удару критика након што су корисници интернета рекли да се неки од његових сладоледа не топи – чак ни када се прже помоц́у лампе или пламена упаљача!

Занимљивости 11.07.2022 | 16:30
У Кини продају чудан сладолед који се не топи! (ВИДЕО)

Видео снимци на којима се види како кинески бренд сладоледа Цхицецреам-а остају чврсти односно се не топе ни када су им држан пламен упаљача близу њих!

Видео снимци са сладоледом који се не топи постали су вирални, откривајуц́и да се нису у потпуности истопили када су остављени у просторији од 31 степен Целзијуса сат времена или под веома вруц́им пламеном (видео доле)

Снимак је изазвао констернацију на мрежи, што је навело кориснике да доводе у питање високе цене компаније и да ли су производи преоптерец́ени адитивима. Најскупља понуда Цхицецреам-а на кинеском се зове “Зхонг Xуе Гао” – кошта 66 јуана (око 10 америчких  долара).

Компанија је у среду саопштила да су њени производи у складу са националним (кинеским) прописима о безбедности хране.

“Верујемо да није научно судити о квалитету сладоледа печењем, сушењем или загревањем сладоледа“, рекао је бренд у објави на Wеибо платформи која је прикупила преко 168.000 лајкова.

АФП није могао да провери видео снимке, а стабилизатори – адитив за храну који се користи за очување структуре – који се обично користи у сладоледима масовне производње су широко одобрени за употребу, укључујуц́и и америчку Управу за храну и лекове.

Ванг Силу, виши национални инспектор за храну, такође је рекао да су производи који се користе за згушњавање сладоледа безбедни.

Цхицецреам се промовисао као кинеска алтернатива западним брендовима као што су Магнум и Хааген-Дазс, користец́и наводно природне састојке и локално инспирисан дизајн производа.

 

Зхонгкуегао је један од најуспешнијих произвођача сладоледа у Кини, али се очекује да ц́е његова репутација и крајњи резултат бити значајно погођени након недавне контроверзе о топљењу сладоледа.

<ифраме цласс="ентеред литеспеед-лоадед" титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/сјИаГб3-_фц" wидтх="560" хеигхт="315" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-лазyлоадед="1" дата-срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/сјИаГб3-_фц" дата-оригwидтх="560" дата-оригхеигхт="315" дата-лл-статус="лоадед" дата-мце-фрагмент="1">

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар