Почело снимање нове домаће серије "Немирни"

- Криминалистичка трилер серија "Немирни", чије снимање је у току, имаће 12 наставака који ће бити приказани идуће године, најавио је данас редитељ Дарко Николић.

Забава 10.07.2022 | 16:04
Почело снимање нове домаће серије "Немирни"

У Ташмајданском парку је данас снимана једна акциона сцена, и том приликом је продуценткиња Драгана Јованчевић рекла новинарима да ће у односу на претходну Николићеву серију "Једини излаз", радња "Немирних" бити "мало компликованија и замршенија".

Серија се снима на основу романа Марка Поповића "Један погрешан корак", а Јованчевић је рекла да ће "Немирни" пратити неколико различитих, испреплетених прича, у чијем средишту је полицијска инспекторка коју игра Николина Фригановић.

"У две основне приче инспекторка жели да открије шта се десило у злочину старом пет година и упоредо радња прати породичну драму", рекла је Јованчевић.

Глумица Народног позоришта Републике Српске из Бања Луке, Николина Фригановић, улогу у "Немирнима" прихватила је јер је "сјајно написана, врло слојевита и није класични лик инспектора, не упада у стереотипе".

"Њена интимна породична прича иде паралелно са професионалним послом и мени је било важно да видим како женски ликови могу да функционишу у мушком свету који је и даље доминантан", истакла је Фригановић.

Иако ће у серији имати акционе сцене, Фригановић примећује да ће ипак "интимне, породичне бити и захтевније", као и да је лик који тумачи "жена врло јака и крхка, храбра и слаба у исто време".

"Многе жене ће се пронаћи у овом лику, без обзира којом професијом се баве. Од жена се данас много захтева, да је успешна на послу, чврста, јака, да је супруга, мајка, пријатељ, да је мултипрактик"; рекла је глумица.

Хрватски глумац Дејан Аћимовић рекао је новинарима да игра начелника полиције Београда и да је то "сликовит, транспарентан лик, човек који не преза ни од чега да би остао на положају".

Према његовим речима, у серији је "у први план донесен женски свет о коме пуно знамо и говоримо, а није пуно експлоатисан на филмском плану и телевизији".

Како је најављено, у серији чији су продуценти Телеком Србија и Фром но конекшн играју и Маринко Прга, Милан Чучиловић, Борис Пинговић, Игор Бенчина и други.

Генерални директор Телеком Србија Владимир Лучић подсетио је да су са Николићем сарађивали на серији "Једини излаз" и да од "Немирних" очекују још већи успех.

"''Једини излаз'' је једна од најпродаванијих серија у иностранству. Пошто већ продајемо серије на пет континената, мислим да ће ова серија бити у доста земаља у свету", рекао је Лучић.

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар