Машина откинула руку раднику у Приједору

Душану М. (41) из Приједора је, током незгоде на раду, машина откинула руку, потврдили су извори блиски истрази.

Република Српска 10.07.2022 | 11:17
Машина откинула руку раднику у Приједору

Овај случај је Полицијској управи Приједор пријављен јуче око 14.45 часова, а догодио се истог дана, ујутру, у погону фирме за прераду дрвета у Приједору. Из полиције су навели да је уз присуство инспектора рада извршен увиђај.

"Утврђено је да је радник фирме, Д.М. из Приједора, тешко повријеђен на машини за мрвљење дрвне масе - дробилици", рекли су из полиције.

Радник је због повреда превезен на Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци.

"Припадници Полицијске управе Приједор предузимају све потребне мјере и радње на утврђивању околности пријаве и задобијања повреда", навели су из Полицијске управе Приједор.

(Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милан Бибић

10.07.2022 09:55

Хоћели сад послодавац подмитити полицајце и правосуђе да радник недобије одштету на раду како је правосуђе и пилиција корумпирана то је и очекивати да они добију мито а радник да недобије одштету на раду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибили

10.07.2022 10:33

Најбољ да власник дроби и ради све операције вози камион дрзи моторку. Какве то везе има колико је људи ради на свом имању и настрада.Колико је људи погинуло на својим тракторима то не коментарису малоуни.Свугдје се десавају повреде људи се опусте на свакој масини има знак док је у раду дјој се не прилази али наси људи све игнорису и хоце да у раду кад се несто заглави да то набрзину одглаве.Свугдје је прописан слем на глави наоцале радне рукавице али све им се да али минецемо какоје прописано.Колико бициклиста видите без кавиге али то се некоментарисе.

Name

Душан

10.07.2022 10:48

Радник неће добити ништа. Исто као што није добила ни она Жена из Козарске Дубице када јој је машина откинула руку у предиони. А власници предионе су Италијани. Када се почело радити за одштету,реаговао је лично додик.

Name

МД

10.07.2022 13:32

Значи полиција опет крива. Постоје ли одређене процедуре којих би се радник требао придржавати. Нека он само остане жив, а ти не тражи кривца, ако не знаш све детаље, а не знаш.

Name

Пуки 18

10.07.2022 13:36

Па такође ни један полицајац који је слетио са службеним возилом и повриједио се, није добио одштету већ дисциплинску.

Name

За бибили

10.07.2022 19:50

И цему ти прицас???? Која застита на раду ??? Гдје??? Па имамо на десетине фирми гдје људи раде или нацрно ,или 7 дана у седмици. Људи су уморни ,исцрпљени преварени . У мојој фирми такодје је било 7-8радника који су се повриједили на једној те истој масини ,збиг неотклоњеног квара. Сваки пут кривица се свали ба радника да је у питању непазња. Требало би те ставити навтакав строј ,па да те питам ко је неодговоран. Јел ти сматрас заститном опремом 2 радна мантила у 10година.

Name

То је зато

10.07.2022 18:40

Сто се ради Суботом и Недјељом.

ОДГОВОРИТЕ