НАТО делегација: БиХ је посвећена већа пажња

Ове седмице делегација из Сједишта НАТО-а у Бриселу боравила је у посјети Босни и Херцеговини како би с институцијама БиХ извршили заједничку процјену напретка који је БиХ остварила у оквиру учешћа у НАТО програму Партнерство за мир (ПфП).

Босна и Херцеговина 08.07.2022 | 19:40
НАТО делегација: БиХ је посвећена већа пажња

Програм Партнерство за мир осмишљен је да помогне у очувању сигурности, стабилности и просперитета за грађане свих савезничких и партнерских земаља кроз појачани дијалог и сарадњу.

У оквиру ПфП програма земље, попут Босне и Херцеговине, идентификују своје приоритете, циљеве и подручја у којима им је помоћ Савеза потребна.

Резултат је прилагођени пакет подршке сачињен по мјери, који БиХ помаже да ообезбиједи цивилну демократску контролу и надзор над Оружаним снагама, ефикасно управља буџетом, развија способности које доносе корист грађанима, управља цивилним ванредним ситуацијама, кризама и катастрофама, укључујући и спашавање на води, као и зрачним путем, развија противпожарне капацитете, као и Оружане снаге које раде заједно и по највишим међународним стандардима.

Ова посјета услиједила је тек неколико дана након што су НАТО савезници на мадридском самиту договорили значајно проширење подршке БиХ.

Командантица НАТО Штаба Сарајево бригадна генералица Памела МцГаха осврнула се на ову већу понуђену подршку и похвалила Министарство одбране и Оружане снаге БиХ на досадашњим постигнућима.

(Н1  Фото: Памела МцГаха)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хе снсд

08.07.2022 17:48

Кад вас милорад СИЛА сатаре - Митар Мирић је уз њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којо

09.07.2022 05:09

Нису странци ради нас него ради себе овдје

Name

Предатор

09.07.2022 06:08

А где је пазња кад су поплаве, позари, земљотреси....

ОДГОВОРИТЕ