Никола Јокић обавио прегледе у Заводу за спорт

- Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић обавио је данас лекарске прегледе у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије уочи почетка припрема репрезентације за Европско првенство (од 1. до 18. септембра).

Кошарка 08.07.2022 | 14:20
Никола Јокић обавио прегледе у Заводу за спорт

Јокић није могао да помогне репрезентацији Србије у квалификацијама за Светско првенство због правила о осигурању НБА играча, према којима са екипом може да проведе само 28 дана.

"Јокић је у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавио контролу спортске форме. Завод за спорт и медицину спорта РС проверава здравствене способности, обавља контроле утренираности и утврдује ниво спортске форме спортиста ради обављања спортских активности и учествовања на спортским такмичењима на којим се постижу најбољи резултати. Поред провере и праћења кондиције и здравственог стања, стручњаци Завода за спорт и медицину спорта РС сугеришу како и на који начин се може поспешити способност тела да извршава задате задатке. Будући да је кондиција стање физичке способности, она позитивно утиче на ментално и емоционално здравље, као и на квалитет живота", навели су из Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Јокић је недавно са Денвером потписао највећи уговор у историји НБА кошарке, вредан 264 милиона долара.

(Тањуг Фото: рзспорт) 

Коментари / 0

Оставите коментар