Исправка истраживања у Црној Гори: Ево како су политичари оцијењени

- Према истраживању ЦЕДЕМ-а, које је данас представљено јавности, најбоље оцењени политичар ван граница Црне Горе је председник Француске Емануел Макрон, а одмах за њим је председник Србије Александар Вучић, који је убедљиво најпопуларнији политичар на Балкану.

Регион 07.07.2022 | 14:53
Исправка истраживања у Црној Гори: Ево како су политичари оцијењени

На трећем месту је председник Русије Владимир Путин.

Далеко иза њих су Олаф Шолц, Виктор Орбан, Еди Рама, Џо Бајден и Зоран Милановић.

Појединачно, удео највеће оцене (5), од црногорских грађана добио је Путин, а за њим одмах Вучић. Макрон је на трећем месту.

Подгоричка ТВ Адриа пише да сада не би чудило ако би поједини политичари оптужили Вучић да је и ово истраживање намештено.

Исправка је услиједила након интервенције портала Раскринкавање.ба који наводи да у наслову у коме смо навели да је Вучић убједљиво најпопуларнији није у складу с тим истраживањем, јер нису узети у обзир домаћи политичари/ке који/е су посебно оцјењивани/е, а не наводи се и да је у питању рејтинг у Црној Гори, а не на Балкану.

Ријеч је о истраживању јавног мнења које је 7. јула представила Невладина организација Центар за демократију и људска права и оно је рађено у Црној Гори у периоду од 11. до 27. јуна 2022. године на узорку од 1.026 испитаника/ца. Резултати су објављени и на страници организације.

(БН/Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

07.07.2022 15:22

Није од Додика, питајте оне у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

07.07.2022 20:46

А додик,а жрљка пејова унука,гдје ду они у овој анкети?Нису они ни у РС популарни,они купују папке и гладове.Овдје то нису моглу урадити.

ОДГОВОРИТЕ