Беливуков човјек признао кривицу, прекинуто рочиште

Срђан Лалић (36), члан клана Вељка Беливука који је данас признао кривицу на припремном рочишту овој групи, постао је познат јавности кад се појавила слика на којој се он заједно са Вељом Невољом кези изнад тела једне од својих жртава.

Србија 06.07.2022 | 17:16
Беливуков човјек признао кривицу, прекинуто рочиште

Лалић је по занимању ИТ стручњак, који је у Беливуковом клану био задужен за набавку и одржавање криптованих телефона са апликацијом Скај, а путем које су кумуницирали и размењивали фотографије језивих злочина припадници озлоглашеног клана!

Сумња се да је био члан свирепог клана Вељка Беливука и Марка Миљковића за који је починио најмање три сурова убиства. Пре него што је постао део најсуровије криминалне групе у земљи Лалић се према писању београдских медија бавио пословима у области ИТ-а.

Иако се у почетку мислио да је његова улога искључиво била да за Беливука и његове људе набавља криптоване телефоне и да им обезбеђује комуникацију путем апликације Скај, слике које су приказане јавности на телевизији Пинк, а на којима се види како са широким осмехом на лицу држи главу крвавог и измученог младића, који је касније, како су рекли челници МУП убијен, посведочиле су да је његова била далеко већа.

- Лалић је ухапшен 4. фебруара. У почетку се сумњало да је његова улога била само да обезбеђује телефоне са апликацијом Скај за шифровану комуникацију, региструје хостинг и пере новац, јер је трговао биткоинима. Међутим, истражитељи су остали шокирани када су схватили да стручњак за компјутере са задовољством држи главу измучене жртве - рекао је извор из истраге.

У телефонима осумњичених пронађене су и друге фотографије на којима се виде одсечене главе, стопала, леђа у која су забодени ножеви, а које су они размењивали преко апликације за коју је Лалић био задужен.

Према наводима истог извора, фотографије нису једини доказ, мада значајни доказ који је истражитељима олакшао припрему оптужнице.

- Фотографије нису једини докази који су прикупљени у истрази. Доказа има много и оптужница ће ускоро бити подигнута. Управо су слике које су размењивали међу собом доказ суровости који су сами обезбедили истражитељима - испричао је извор.

"Зарађујем од биткоина"

Сам Лалић рекао је према наводима медија после хапшења да је по занимању ИТ инжењер и да је завршио приватни факултет. Тада је рекао и да зарађује од биткоина и да су му месечна примања око 1.300 евра.

Одбрану није износио, али је негирао било какву повезаност са злочинима.

Упркос покушајима да се представи као стручњак за рачунаре, бројним доказима, како су навели челници МУП, потврђена је његова повезаност са убиствима Александра Глигоријевића, Лазара Вукићевића и Милана Љепоје.

Лалић је, како пишу, ухапшен у стану у приградском насељу, а код њега су током претреса пронађени сат "ролекс", бројач новца, ГПС уређај за праћење, телефони и рачунари док је испред врата и на тераси свог стана имао бројне камере за видео-надзор.

(Курир.рс/Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Лактаси

06.07.2022 16:26

За овакве злотворе мало је и смртна казна.ОВО нормалан ум немозе схватити,страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

06.07.2022 22:32

Дозивотна казна и обавезно дозивотно ринтацење бар 12 сати дневно. Нека зиве без сна, нека цркавају на рате, злотвори и изроди људског рода.

Name

Радили

06.07.2022 19:08

толике године ....под чијом заштитом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.07.2022 21:56

Јова кафанџије са Ибарске.

Name

Вуцко!!!

07.07.2022 05:59

За ово је крива и власт која је сада ,јер то се радило.у њиховом мандату. Тај стефановиц је зло,али га нико и не дира,цовјек је министар. Сада као они постена власт.

Name

У цркву с њима!

06.07.2022 22:36

Да се прекрсте, помоле, опросте се међусобно породице жртава и убица и да се настави живјети нормално! Србин Србина мора да поштује, воли, брани и вјенчава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У лудницу с тобом

07.07.2022 11:15

Мада сумњам да ти могу помоци. Болест ти је превисе узнапредовала.