Ускоро штрајкови летачког особља широм Европе

Овог мјесеца ће широм Европе бити одржани штрајкови кабинског особља различитих авио-компанија, наводи британски Гардијан.

Свијет 03.07.2022 | 15:13
Ускоро штрајкови летачког особља широм Европе

Након јучерашњег штрајка аеродромских радника у Паризу, због ког су отказане десетине летова, кабинско особље шпанског огранка компаније Рајанер објавило је да овог мјесеца планира дванаестодневни штрајк, преноси Гардијан.

Британски лист пише и да је око 1.000 пилота шведског авио-превозника САС пристало да до понедјељка води разговоре са послодавцима о платама, а уколико не буду били задовољни понудом, такође ће ступити у штрајк.

Очекује се да ће и у Великој Британији авио-компаније ове недјеље отказати бројне летове, а извјештаји указују на то да ће те летове преузети Бритиш ервејз и да ће та отказивања највише погодити највећи британски аеродром, Хитроу, наводи Гардијан.

Британска влада је синоћ покушала да ријеши проблем недостатка особља убрзавањем процеса безбједносног тестирања нових радника.

Министарство за транспорт Велике Британије саопштило је да се провјере особља које рукује пртљагом и врши безбједносне провјере сада обављају у просјеку за мање од 10 дана.

Радници авио-превозника широм Европе су организовали штрајкове баш у вријеме велике потражње за путовањима након пандемије ковида-19, а компаније упозоравају да је мало вјероватно да ће проблеми који утичу на аеродроме бити ријешени до шпица љетње сезоне, преноси британски лист.

(Тањуг  Фото:Илустрација)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ВоЈС

03.07.2022 13:39

Сада док је ове вруцине треба смарати антиенглеском пропагандом да се оцува љетна антиенглеска готовост за друга времена, те да се бори против утапања и удомљавања колонијализма и фасизма и у кризна и мирна времена, а друго је да имамо имунитет на Еуро корозије какава је у БХ на примјер ... Митсотакис Броз АФВ РВДС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

реВоЈС

03.07.2022 15:09

Тебе је врућина изгледа баш спуцала!

Name

Коста

03.07.2022 13:53

Авиони су велики потрошачи а енергенти скупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

03.07.2022 14:36

Ужасно сам се потресао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натакните брњице и

03.07.2022 21:00

?!

ОДГОВОРИТЕ