"Наравно, могућ је рат у Европи изван Украјине"

Фински министар вањских послова Пека Хависто рекао је, одговарајући на новинарско питање, да је рат у Европи изван граница Украјине "могућ" те је позвао земље широм свијета да подрже Кијев.

Свијет 01.07.2022 | 21:51
"Наравно, могућ је рат у Европи изван Украјине"

У разговору за ЦНН Хависта су питали може ли Украјина побиједити у рату против Русије.

– Могу издржати и у том смислу, могу побиједити. Наравно, мислим да је Украјина у овој ситуацији морално у праву. Врло су уједињени.- каже Хависто.

У уторак су Финска, Шведска и Турска потписале споразум о заједничким сигурносним мјерама, након чега је Турска подигла свој вето на чланство тих нордијских земаља у НАТО. Турски предсједник Ердоан је након тога рекао да Финска и Шведска морају одржати обећања о изручењима која су дале тијеком преговора или у противном ратификација уласка нордијских земаља неће бити послана у турски парламент.

Но, Хависто је раније данас на прес-конференцији рекао да Финска и Турска нису разговарале о изручењу било којих конкретних особа или група особа током преговора на самиту НАТО одржаном у Мадриду.

Реферирајући се на телефонски позив са својим турским колегом Мевлутом Чавусолуом.

 – Сложили смо се да сада имамо потписани споразум и све што смо договорили је у споразуму. У Мадриду нисмо говорили ни о каквим пописима људи с Турском – рекао је Хависто.

(Аваз)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мирослав

02.07.2022 13:00

Ко це кога победити, то це се тек видети? Васа дрзава се прикљуцује савезу зла, а кад са злом имас посла, зло те и стигне. Због васих прица и цињења, умире обицан свет у Украјини, а ви прицате о победи коју призељкујете, а победе нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

02.07.2022 21:13

Браво Мирославе!!!