Догс Труст Школа за псе успјешно завршава гостовање у Добоју!

Догс Труст Школа за псе крајем ове седмице завршава гостовање у регији Добој. У обуци је учествовало око 80 кандидата, власника који су уз помоћ наших стручних тренера, научили своје псе основним командама лијепог понашања искључиво кроз позитивну мотивацију.

Босна и Херцеговина 01.07.2022 | 09:39
Догс Труст Школа за псе успјешно завршава гостовање у Добоју!

Током наше посјете Добоју, разговарали смо са неколико кандидата који су нам пренијели своје сјајне утиске и задовољство оним шта су постигли кроз обуку која је такође учинила везу са њиховим љубимцима много јачом, и отворила врата за учење нових трикова и рад на менталној стимулацији пса.

Пси, као и ми, најбоље уче кроз награђивање и позитивну мотивацију, а поред редовне физичке вјежбе, јако им је важно да добију задатке које рјешавају својом интелигенцијом. Власници који свом псу осигурају пажњу, љубав, менталну стимулацију, довољно физичке вјежбе, те свакако здраву храну, фришку воду и прозрачно мјесто за боравак угодне температуре, много боље и лакше управљају својим псом, сретнији су и повезанији с њима, никада неће пожељети да га напусте, а пас неће представљати ризик другим псима и заједници.

У разговору са дјечаком Алмиром Јупићем, сазнали смо како је усвојио своју љубимицу по имену Леа и колико су обоје научили у Школи за псе. Алмир каже да се Леа раније плашила због свега шта је прошла у животу на улици, али је обука у Догс Труст Школи за псе помогла и Леи и њему да превазиђу све проблеме, и да се наставе још више зближавати. Леа је, каже Алмир, јако лијепа, па га сви питају је ли нека посебна врста! Ми кажемо, јесте, Леа је врло посебна врста као бројни други мјешанци, сјајна, паметна, умиљата, и јединствена као и сви ми!

Прилог из Школе за псе можете погледати овдје:

 Пси су племенита бића која човјеку служе од давнина, а све су чешће препознати као сјајно друштво са изнимно позитивним утјецајем на ментално здравље, а дјеца која одрастају с љубимцем имају више самопоуздања, одговорнији су у обављању задатака и воле и поштују дугог и другачијег.

Школа за псе се ускоро враћа на своју сталну локацију у Семизовцу гдје ће након љетних пауза наставити да ради са власницима и псима који се пријаве, пуном паром.

Пријавите се на:

хттпс://www.догструст.ба/активности/скола-за-псе/

С обзиром на ограничене капацитете, молимо за стрпљење и напомињемо да будете доступни на броју телефона који наведете у пријави.

Догс Труст још увијек у потпуности финансира овај програм, и проводи га у оквиру своје свеобухватне подршке коју већ десету годину пружа заједницама и одговорним у БиХ у циљу да помогне да се проблем паса луталица ријеши системски, хумано, законски и трајно, те да се понављање проблема спријечи у корист и заједнице и паса.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар