Ријешен јавни превоз без СНСД

- Пристао сам на то, обавезао сам се иако у овом моменту готово да немамо начин, али не могу да прихватим да сутра нема јавног превоза у Бањалуци. Оног јавног превоза којег је било за вријеме рата, али очигледно СНСД је већа пустош и трагедија него што је био рат, судећи по јавном превозу – рекао је Станивуковић.

Република Српска 30.06.2022 | 22:33
Ријешен јавни превоз без СНСД

- Грађани Бање Луке у петак ће на посао ићи јавним превозом, након што је градоначелник Драшко Станивуковић обавио вишечасовне разговоре са превозницима и пронашао привремено рјешење за овај проблем.

– Након вишечасовиних разговора са превозницима, који су завршени управо сада и након апсолутно никаквог одговора дијела скупштинске већине зато што су на мору, други зато што их то не интересује, трећи ни оком да трепну, био сам принуђен, јер је то моја обавеза, да се затворим у четири зида са превозницима, да разговарамо, размишљамо и да калкулацију око цијене ставимо на папир – рекао је градоначелник.

Истиче да је потребно пола милиона КМ да би се редуковани јавни превоз одржао у јулу.

– Оних пола милиона КМ којих нема, који нису обезбијеђени и који се не налазе у буџету. Пристао сам на то, обавезао сам се иако у овом моменту готово да немамо начин, али не могу да прихватим да сутра нема јавног превоза. Оног јавног превоза којег је било за вријеме рата, али очигледно СНСД је већа пустош и трагедија него што је био рат, судећи по јавном превозу – рекао је Станивуковић.

Истиче да грађани не треба да брину, јер је пронашао рјешење.

– Драги грађани, пензионери, студенти, сутра можете на своје послове, своје активности, своје обавезе да идете јавним превозом. Али и даље рјешавање није трајно. Потребни су одборници, они које сте ви бирали да подрже рјешење. Град нема средстава за даље, нема ни за ово а камоли за даље мјесец које долазе. Ово је наш град, развија се и иде према напријед, никада брже никада више, али имамо оне људе који то неће да подрже – навео је он.

Он је позвао све самосвјесне и здраворазумне одборнике, које је народ бирао да размисле како даље у мјесецима који долазе.

-Позивам их да у јулу ријешимо овај проблем. Хвала одборницима ПДП-а, СДС-а, СПС-а, ДЕМОСА и Покрета „Бањалука зове“ што хоће да подрже рјешење овог проблема. Позивам и остале да разговарају о овоме. Још једном напомињем, Град је нашао привремено рјешење, али дугорочно морамо да размишљамо – закључио је он.