Све указује да се политика СНСД-а креира у Загребу

Миливојевић је без икакве консултације са Координацијом Срба у Мостару али и без мишљења Српске православне цркве, из само њему познатих разлога одлучио да гласа да на снази остану имена улица усташких првака. 

Република Српска 30.06.2022 | 15:35
Све указује да се политика СНСД-а креира у Загребу

Након Оџака гдје је Дамир Иветић, одборник и члан Главног одбора СНСД прије неколико мјесеци подигао руку да се улица у овом граду назове „102 ХВО бригада“ чувена по злодјелима над Србима, и одборник СНСД-а Велибор Миливојевић дигао је руку у мостарској Скупштини да се не промјене називи улица који носе имена усташа и фашиста који су чинили масовне злочине над Србима. 

Тиме се наставља пракса везања застава СНСД-а и ХДЗ-а али и отворена промоција злочина и злочинаца која су чинили најгнусије злочине над Србима.

Миливојевић је без икакве консултације са Координацијом Срба у Мостару али и без мишљења Српске православне цркве, из само њему познатих разлога одлучио да гласа да на снази остану имена улица усташких првака. 

Ако узмемо у обзир и предају Јасеновачке грађе и проглашење Пељешког моста српским националним интересом све у режији СНСД-а али и отворено медијско супротстављање Додикове ведете Џевада Галијашевића актуелном руководству Србије јасно је да се политика СНСД-а данас више креира у Загребу него било гдје друго. 

Овакви недолични поступци одборника СНСД-а Иветића и Миливојевића представљају и вријеђање невиних жртава усташког терора и злочиначке политике НДХ и заиста је несхватљиво да српски одборници ревизионистички покушавају да сачувају тековине НДХ зла у Босни и Херцеговини. 

Све то се дешава баш на Видовдан па из историјске обавезе према невино страдалим прецима морамо да питамо младе ведете СНСД-а – А С ЧИМ ЋЕТЕ ПРЕД МИЛОША?", каже се у саопштењу СДС-а.

(БН)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Мирослав

30.06.2022 13:57

Ово је невероватно, које прице нам нуде политицари? Има ли краја, глупостима које слусамо са свих страна? Лицно мислим, да све ове прице наносе стету онима сто их прицају. Сад се измедју себе мере, ко је веци и ко мањи Србин. Она народна је паметна, испеци па реци. Е моји Срби, сто вам то треба, докле се мислите гристи, има ли краја?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

30.06.2022 20:03

Мирослав.крај це бити кад престанемо бастинити црвену петокраку и комунисте као и југославију.

Name

Саровиц

30.06.2022 14:02

Помиње НДХ, Хрвати НДХ и Олују и Бљесак виде као ослободилацку акцију и творевину, подрзава их Њемацка, ради мрзње према Додику Саровиц призива нове олује ... Овакви Срби тим људима који су у фасизму су само за цисцење ... Јебемти глупана и издајника ... Засто је Додик са Хрватима, па због тог идиоте један мајмунски, друго, веца је санса да се нормалније зиви са Хрватима, вец поново под Турке, мада и то је се дјелимицно, као сто ви критикујете Русе ... Хрвати из средњег вијека, све будала до будале, али није се срдио на близњег, јесу на Русију, сли постоји момент кад су критиковали њемацку и те ствари понекад сагледавају на трговском пољу, јер су изволили самосталност и заправо су једнини народ и земља која је независна од Турака цак и по полигонима, бар од Турака ... Јебемте луда Саровицу, безобразбна и криминалана ... Народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2022 15:36

А о којим Турцима ти говориш? То тебе спуцале неке параноје. У БИХ Турци не живе, срам да те буде твог поганог мозга

Name

Корослав

30.06.2022 16:39

Па под ким сте сада Американцима,Аустријом,Млецанима и не знам већ ким.

Name

босанац

30.06.2022 19:33

Јаране, под хитно се обрати психијатру, можда још постоји каква таква шанса да ти помогне.

Name

Дераиајаа

30.06.2022 14:04

Па кад бисмо морали да бирамо измедју два зла, онда боље у Загребу него у Лондону. Цак је и то боље него бити водјен политиком издајницког ПДП са менторима британским србомрсцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Дералајла

30.06.2022 15:21

Појачана активност СНСД ботова којима је кокаински овисник Владо Црта Ђајић сигурно обећао ботовско дружење и концерт уз чак два сендвича и флашу пиве.

Name

Милос

30.06.2022 15:24

Мудро зборис,боље подрзавати србофиле Будак Милу и Павелиц Анту него србомрсце Церцила и Вуцицевог савјетника Тонија Блера,а ускоро це 4.август па мозес с брацом прославити

Name

Милко

30.06.2022 15:34

Заиста биједни коментари од СНСД ботова. Па дајте бар прећутите, немојте се укопавати даље.

Name

Ре Дераијаа

30.06.2022 15:50

Јеси ли толико болесан и заслијепљен мржњом према политичким неистомишљеницима да ниси у стању прочитати написано. ОДБОРНИК СНСД-а ГЛАСАО ПРОТИВ УКИДАЊА НАЗИВА УЛИЦА ПО УСТАШКИМ ЗЛОЧИНЦИМА. СНСД-а А НЕ ПДП-а или СДС-а. И још нешто запамти,већих слуга запада (Америчких,Британских и њима сличних) није било нити ће бити од ових који тренутно пљују по другима.Све што су странци од њих тражили у прошлости су урадили зарад опстанка на власти. Сигуран сам да и данас по налогу истих завађају,дијеле,пљачкају сопствени народ.Уосталом ти и твоје размишљање на написано си најбољи примјер за то. Да је нешто слично урадио неко из ПДП-а или СДС-а данима би фабрика лажи и болесни ботови о томе брујали,писали можда би снимили и филм. Познајем много часних и поштених људи и из ПДП-а,СДС-а који су се борили за РС,стварали је,неки су за њу дали и своје животе.Они и њихови потомци никада не би подржали издајнике. Издајници су они који завађају,дијеле,лажу и пљачкају сопствени народ. Они су били свачије слуге,њима није важно ко су им господари,њима је важно само опстати на власти и стећи што више богатства. Сигуран сам да има и много часних и поштених људи у СНСД-у који такође осуђују ово што је урадио одборник СНСД-а. Много су зла усташки злочинци нанијели Српском народу да би иједан Србин без обзира на страначку припадност то могао и смио заборавити и зато је за сваку осуду овакав чин. Наравно да има и много Хрвата који су поштени и добри људи који немају никакве везе са тим. Није Британско,него неко друго зло за које би се ти радије одлучио,пунило јаме Србима,убијало српску нејач у Јасеновцу и на другим стратиштима.То исто зло је протјерало,побило стотине хиљада Срба из Хрватске. Чак и највећи фашистички зликовци су се згражавали над злочинима тих зликовца. О томе чак постоје и писани историјски трагови. Ово није тема за политичко препуцавање и пљување по политичким неистомишљеницима !

Name

Еј

30.06.2022 14:04

Они као такви владају Р Српском ево 16 година. Сад ја питам вас СДС, ђе сте ви све ове године као наша државотворна Странка. Шта ви радите, зашто вас народ неће? Зашто сте од некад 2/3 посланика у РС спали на тричавих 20-ак, тренутно још и мање. Ало то нам реците и објасните а пустите ви СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитика

30.06.2022 15:03

Све је у истом казану. Додик кува чорбу, а Шаровиц и екипа су зачини... Сви раде заједно и сви владају вец деценијама, нико није опозиција, сви су на позицији некој, а онда и ако се појави неки прави опозиционар, њега излолују сви и опозиција и власт, изопсте га, јер им ремети њихов дил. Какав Шаровић, па он је Додиков кандитат, да му омугуци сигурну побједу. Одавно је он у тој екипи, још од Миће Мићића. Кад СДС промјени страначку структуру корјениту, кад народ одабере руководство, тад мозда и буду промјене, а овако ништа. За сада најјаци кандидат је Вукан, једини који се искрено бори и не калкулише! Толико...

Name

Итд

30.06.2022 14:06

Госп.Саровицу кад су били избори у Мостару Кординација Срба у Мостару је по налогу Додика протезирсла да се све ради за Додиковог пријатеља,тј.за ХДЗ.А ХДЗ у Мостару до Срба с и других борода дрзи као до лањског снијега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

30.06.2022 14:09

Има да се креира у Сарајеву .Када им ти засаргијас има тако да играју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааа

30.06.2022 14:24

На жалост, све наведено је тачно. Не кажем да се политика кроји у ЗГ, али да се ради контра Српских интереса, јасно је сваком ко користи главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад це

30.06.2022 14:56

Сале то да прилагоди, док га не увати парализа коју је он знао прма нама ... Нестало коментара, бице их иза станце ... Маму ли вам новинарску антинародну ... У име народа ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

30.06.2022 15:16

Немаш право вријеђати Шаровића. Све је рекао тачно. Конкретно. Увијек износи чињенице. Набројао их је. Додик се грли и тапше са свима. То је блискост при сусрету. А на РТРС глуми Србовање. Зна да му неписмени Народ вијерује. А и том је дошао крај. Ти немој шизити, јер изгледа да си љут на себе, што говориш неистини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

30.06.2022 15:22

Дајте ви који браните то улизивање великог баје према Човичу објасните мени који незнам шта је било 92-е ко је везао заставе против срба и шта се послије тога десило.Паметан човјек никад невјерује лукавим латинима и зашто би се наша политика водила у Загребу није ли логичније у Бања луци и у сагласности са Београдом.Од мене толико а ви ако имате разумно објашњење прихватам ако немате боље чутите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле, али зовите ме Баја

30.06.2022 15:36

Родна груда вуче... Шмрц, немојте ме више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

30.06.2022 16:14

Доиста у овим тешким временима која су мање више креирали наши политичари врте се и нама народу пласирају неке врло глупе приче од којих нико нема користи.Доиста кад мало боље погледам и успоредим филозофију власти и опозиције видим да се на много тачака додирује дакле иста.Свако жели јефтине политичке поене а нико не жели оне праве зато што их радом и знојем треба зарадити.Након данашњег усвајања буџета мене би било стид рећи да сам политичар. Анарод гладан.

Name

Ђоле

30.06.2022 16:20

Побогу, никако не могу да схватим, да неко уступи јасеновачку архиву онима који су нас маље има убијали, а не србији. Додик је злочинац великог нивоа. Срам га и бога и људи, али и нас осталих срба који олако заборавимо шта су нам усташе радиле и још дуго ће радити, јер нисмо католици.

Name

Брдар

30.06.2022 16:06

Пејина унука то ради у сарадњи са Додигом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.06.2022 17:26

То су имена усташа који нису убијали само србе него и зидове и Роме и друге а којима Додиков блиски пријатељ Цовиц неда демократско и људско право јер нису консутивни знаци не призна да постоје у БиХ. Ван сваке памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

30.06.2022 19:54

Без обзира на политичку опредијељеност никако не могу да схватим какав то мораш бити човјек и који је то ментални склоп у глави па да подржаваш особе за које је доказано да су злочинци, убице, звијери. Те особе су убијале и дјецу и дичили се тиме, да ли то овакви политичари народу шаљу поруку да би то и они могли радити. За све људе у БиХ имао бих поруку - добро поведите раћуна за које особе гласате.

Name

дадо

30.06.2022 18:28

Какав год да је Саровиц далеко је боље ријесење од Зељке, Мијатовица или недај бозе Несица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

30.06.2022 19:31

Да ли је могуће да неко брани потез СНСД-а у мостару,па зар су вам тако испрани мозгови.Какви сте ви срби када сте заборавили бројна стратишта и звјерства над којима су се згражали и најокорелији нацисти,а које су починили разни будаци,лубурићи,мајсторовићи...Зар мислите да су вам хрвати пријатељи,иако сам за то да треба имати толерантан суживот са свима,али њих посебно треба држати на дистанци,за сваки случај.Заборавили сте и 250000 протјераних срба из хрватске.Не би ме чудило да делегација снсд-а оде у Блајбург да се поклони усташким жртвама.Секташи,нека вам Господ Бог опрости,јер не знате шта радите.

Name

Лелемуд

30.06.2022 21:15

Црвени имате ли имало образа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јо

01.07.2022 03:07

Треба ли би Срби гласати за ХДЗ, тако да о да и рвати имају свог члана предсједништва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавору

01.07.2022 05:02

Боље у Загребу него у Београду.Хрватска није фактор нестабилности на балкану..али ви јесте..срби су започели све 1 рат..и изгубили ,наравно.и дан данас роваре и по Косову,и Црној Гори,и македонији,и по Босни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

01.07.2022 08:49

Прњавору.увек су Срби били на страни правде и победника.ослобадјали друге народе и правили yугу.yуга нај веца српска греска од када постоје.бем те пасицу...