За 60. рођендан: Поклон из Моззарта за РК Јединство

Рукометашицама из Брчког стигла је нова опрема 

Република Српска 29.06.2022 | 17:09
За 60. рођендан: Поклон из Моззарта за РК Јединство

Младе, талентоване рукометашице клуба РК Јединство из Брчког нижу сјајне резултате. Њихова прва екипа тренутно је на средини табеле Премијер лиге БиХ, а имају амбиције за успон ка врху љествице. То би им могло поћи за руком већ у идућој сезони и то у новим дресовима које им је поклонила компанија Моззарт. баш на 60. рођендан клуба. 

-Квалитет опреме је одличан, ми смо презадовољни и већ смо заиграли у новим дресовима и са новим лоптама, а претходни су већ били похабани.. Захвални смо Моззарту на овом гесту и много нам значи - каже Саша Радовановић, тренер РК Јединство Брчко. 

 Клуб ове године слави шест деценија постојања. По оснивању, 1962. године, носили су назив Локомотива, а од деведесетих играју под именом РК Јединство. У континуитету остварују успјехе и то у свим категоријама. 

Тренутно имају око 40 рукометашица. Њихове пионирке и кадеткиње играју на регионалним турнирима, а прва екипа у највишем бх. рангу. Оне су тренутно на седмом мјесту на табели, а амбиције су им да уђу у прве четири екипе јер тиме стичу право на европска такмичења. 

Највећу финансијску помоћ пружа им Влада Брчко Дистрикта, а надају се већој подршци у идућој сезони. За то вријеме свака помоћ у виду донација много им значи. 

-Надамо се да ће наша подршка младим и успјешним играчицама овог клуба бити додатни вјетар у леђа за наставак такмичења у Премијер лиги БиХ. Желимо им да у новој Моззарт опреми дођу до самог врха своје лиге и остваре европске успјехе- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта. 

(БН) 

 

Коментари / 0

Оставите коментар