Абазовиц стигао у прву званичну посјету Београду

 Премијер Црне Горе Дритан Абазовић стигао је данас у прву званичну посету Београду, а испред Палате Србија свечано га је дочекала премијерака Ана Брнабић.

Србија 29.06.2022 | 10:26
Абазовиц стигао у прву званичну посјету Београду

Абазовића је претходном на београдском аеродрому "Никола Тесла" дочекао министар спољних послова Србије Никола Селаковић.

Абазовић је испред Палате Србија дочекан уз постројени батаљон Гарде и интонирање химни две државе.

Поводом Абазовићеве посете Београд је био украшен црногорским заставама и билбордима накојима је српска и црногорска застава.

Након свечаног дочека уследиће билатерални састанак премијерке Србије и председника Владе Црне Горе, а потом и састанци делегација Црне Горе и Србије.

Главне теме разговора биће, како је Тањугу речено економско и инфраструктурно поврзивање као и практична сарадња.

Абазовића су поред чланова кабинета председнице владе, дочекали и министри Синиша Мали, Ирена Вујовић и Бранислав Недимовић.

Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовиц боравиће од данас у дводневној званичној посети Србијил, током које ће се састати са председником Александром Вучићем и председником парламента Ивицом Дачићем.

Састанак делегација Владе Србије и Владе Црне Горе планиран је у 10.45 часова, после кога су предвиђене изјаве за медије.

Председник Србије Александар Вучић састаће се са Абазовићем у 12.30 часова, а састанак са председником парламента Дачићем планиран је за 14.45.

У црногорској делегацији је потпредседник владе за економски систем и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић који ће се састати са министром пољопривреде Браниславом Недимовицем.

Министар финансија Александар Дамјановић и министарка екологије просторног планирања и урбанизма Ана Новаковиц-Ðуровић имаће одвојене састанке са министром финансија Синишом Малим и животне средине Иреном Вујовић.

Вучић је раније изјавио да очекује добру посету црногорског премијера Дритана Абазовића Србији и изразио уверење да је могуће градити боље односе од досадашњих.

"Очекујемо добру посету, разговараћемо о свим важним темама са Дританом Абазовићем", рекао је Вучић приликом отварања аеродрома "Росуље".

Абазовић је у понедељак рекао да од посете Београду, прве у региону од ступања на место премијера, очекује да се ресетују односи две земље. Нагласио је да долази у земљу "која је Црној Гори најближа у сваком могућем смислу".

Он је казао да је био у званичној посети Бриселу, па и у САД као потпредседник Владе, али да ништа није изазвало интересовање јавности као посета Србији

(Тањуг  Фото: Принтсцреен/Фонет ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар