С ким краљица не сме да причао о порнографији и који је лидер женскарош!?

Тешко је замислити да би краљица било које земље, а поготово сталожена британска краљица Елизабета ИИ осетила потребу да разговара с другим монарсима о порнографској индустрији.

Забава 27.06.2022 | 21:54
С ким краљица не сме да причао о порнографији и који је лидер женскарош!?

Међутим, пре него што је упознала данску краљицу Маргарету ИИ, током њене посете Великој Британији 1974. године, Елизабети су саветовали да не спомиње "репутацију Данске као порнографске престонице Европе".

 
Kraljica Elizabeta, Princ Endru <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Та прича је, као и много других детаља из дуге владавине британске краљице, објављена у књизи Роберта Хардмана "Qуеен Оф Оур Тимес: Тхе Лифе Оф Елизабетх ИИ". Хардман, краљевски биограф који за британски Даилy Маил пише о Виндсорима, рекао је како је белешка о Данској и порнографији била укључена у брифинг за краљицу.

- Кад год се спрема за сусрет с било којим светским лидером, увек има две датотеке које врло помно проучава - објаснио је Хардман.

- Једна се зове "белешке о особи", а друга "теме које треба избегавати". Нема ту превише суздржавања, подаци су врло "у главу", врло отворени. На пример, један је унос у "белешкама о особи" неименованог премијера једне карипске државе 1977. године описао као "...неуравнотеженог, понекад до границе са психичким поремећајем, женскароша кога посебно привлаче плавуше".

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2020/02/21/18/2149269_профимедиа0499768374_фф.јпг?вер=1656335982" алт="Краљица Елизабета" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРОФИМЕДИА

Питање порнографије појавило се у досијеу "теме које треба избегавати" уочи састанка с данском краљицом.

- Додуше, сматрам да је мало вероватно да ће се две краљице уопште дотаћи таквих тема. Ипак, упозорење постоји - рекао је Хардман. Он је, такође открио важност "модне дипломатије" и вештине краљице Елизабете у том подручју.

Приликом своје прве државне посете Немачкој, 1965. године, што је био историјски тренутак, на свечаном банкету краљица Елизабета ИИ је "погодила у срж". Наиме, наручила је за ту пригоду хаљину која је одговарала рококо декору палате у којој је одржан банкет.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/01/02/21/2422557_краљица01-ап-цхрис-јацксон_фф.јпг?вер=1656336052" алт="Краљица Елизабета" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: АП/ЦХРИС ЈАЦКСОН

- Није требало да каже ни реч, то их је апсолутно одушевило. Био је то невероватан комплимент за домаћине. Постала је таква институција да сада има чак и свој унос у немачком речнику - објаснио је аутор рекавши да Дуден (речник стандардног немачкој језика који се стално допуњује и тренутно је на 28. издању) ради за немачки језик оно што Оксфордски речник ради за енглески.

- У њему постоји "дие Кöнигин", дакле стандардна, уобичајена краљица. Али сада постоји и "дие Qуеен", а као објашњење појма наводи се Елизабета ИИ - закључио је.

(Курир.рс/ Јутарњи.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар