"Тенис ми је дао све, волим га свим својим срцем"

 - Најбољи српски тенисер Новак Ðоковић изјавио је данас после тријумфа над Корејцем Сунву Квоном у 1. колу Вимблдона (6:3, 3:6, 6:3, 6:4) да и даље воли тенис свим својим срцем и да је уживао на Централном терену.

Тенис 27.06.2022 | 17:54
"Тенис ми је дао све, волим га свим својим срцем"

"Рекао сам неколико пута, овај терен је нешто посебно за мене. Сањао сам да играм на њему и да побеђујем. Сви моји снови су се обистинили на овом терену. Част је и задовољство вратити се на Централни терен", рекао је Ðоковић.

Био је ово јубиларни 80. Новаков тријумф на трави Вимблдона, па је тако постао једини играч у историји тениса са бар 80 победа на сва четири гренд слема.

"Овај спорт ми је дао све. И даље га волим целим срцем, играм га са много страсти. Више нисам клинац, то је мало чудно, али љубав и пламен и даље гори у мени за овим спортом. И у овој фази каријере покушавам да играм најбољи тенис. Шта да кажем, 80, сада нападамо стотку", прокоментарисао је Новак.

Ðоковић је похвалио ривала Квона.

"Почетак је турнира, увек је незгодно. Нисам имао мечеве пре Вимблдона, увек се у тој варијанти осећате мало мање конформним него што бисте желели. Посебно кад играте против неког талентованог као што је Квон. Било је теско "пробити" га, морао сам да нађем тактички начин да узмем контролу над поенима. Помогло је то што сам спасао брејк лопту у трећем сету. Да је тад он освојио поен, могло је да буде другачије. На овом нивоу један поен може много тога да промени", истакао је Ðоковић.

(Тањуг Фото: Тањуг/АП)

Коментари / 0

Оставите коментар