Прави шкотски замак због дуга од 230 фунти иде на продају!

Власница замка Нокдери је исељена након што је одбила да плати рачун који је услед камата и казни, са 230, временом нарастао на 30.000 фунти.

Занимљивости 27.06.2022 | 16:32
Прави шкотски замак због дуга од 230 фунти иде на продају!

Сада је велелепно здање, после „битке због дуга" која је трајала 25 година - на тржишту некретнина са почетном ценом од 1,25 милиона фунти.

Нокдери, на западној обали Шкотске, дизајнирао је архитекта Александер Грик Томсон и налази се на А-листи, углавном због свог китњастог и богато опремљеног ентеријера, који се сматра једним од најбољих у земљи.

Претходни власник викторијанске виле у близини села Коув, у Данбартонширу, била је 72-годишња Маријан ван Овервел, која је банкротирала након што је више пута одбијала да плати рачун у вези са послом који је водила деведесетих година прошлог века, када се бавила производњом свадбене одеће.

Њено константно одбијање да плати дуг, повећало је суму на 30.000 фунти, након чега је именован стечајни управник како би преузео контролу над њеном имовином, али Ван Овервелова се борила против сталних покушаја да буде исељена, како би вила могла бити продата, и како би се исплатили њени повериоци.

Пошто је 2000. године банкротирала због неплаћених накнада, Ван Овервелова је пренела власништво над Нокдеријем на свог брата Џорџа Амила и наставила да живи тамо са њим и његовом породицом.

Али прошлог лета њихова правна битка је окончана највишем суду Шкотске, када је одбијен њихов захтев против декрета којим им се налаже да сви напусте имовину, и исељени су у марту.

Вила, која је изграђена средином 19. века, налази се изнад језера Лох Лонг, продаје се преко агенције за некретнине Струтт & Паркер Схепхерд Геодете.

Са шест спаваћих соба, четири собе за пријем и мноштвом оригиналних карактеристика, укључујући јединствене галерије у ентеријеру, камине, витраже, камене украсе, облоге од дрвета...  (висе слика овде)

Потенцијални купци су ипак упозорени да је имовини потребна „опсежна надоградња и реновирање".

(Занинмљивости)

Коментари / 0

Оставите коментар