Додикова политика сведена на јефтине пијачне преваре

- Политика Милорада Додика је сведена на политику јефтиних пијачних превара. Једно прича у Бањалуци, друго ради у Сарајеву, а треће обећава странцима. Ту политику лажи и превара у потпуности је оголило признање Кристијана Шмита да је већ био код Додика у кабинету гдје га је Додик понудио својом ракијом, али и да је позван да лидера СНСД-а посјети код куће, поручила је Александра Пандуревић, чланица Главног одбора СДС. 

Република Српска 26.06.2022 | 10:23
Додикова политика сведена на јефтине пијачне преваре

"Пошто је одласком Валентина Инцка остало упражњено мјесто долибаше на Додиковој слави, очито је ту пожелио Шмита'', изјавила је Александра Пандуревић, члан ГО СДС, коментаришући јучерашњи Шмитов интервју у којем је, како је рекао, ''открио тајну'' да га је Додик позвао у посјету код њега кући, те да је већ понуђен Додиковом ракијом када је био код њега у кабинету али да је рекао да прво треба да раде, па тек онда ракија.

Она каже да Додик умјесто што се невјешто и резигнирано правда, било би лијепо да нам каже када се и зашто састао са 'туристом' Кристијаном Шмитом, о чему су разговарали и зашто је прекршио закључке Народне скупштине Републике Српске!? 

„Зашто Додик крије тај сусрет и шта то не смије саопштити народу Републике Српске? Да ли се на том састанку договорио са Шмитом да ће одустати од поврата надлежности, да подржава продужетак мандата ЕУФОР-у и да неће ништа подузимати док БиХ уводи санкције Руској Федерацији?'', пита Пандуревићева.

Она каже да није изненађена Шмитовим признањем јер је јасно да уцијењени Милорад Додик води политику обмане народа и поигравања са бирачима.

''Говорио је да нећемо у НАТО, па је ревносно прихватио Акциони план за НАТО и њихове вјежбе на Мањачи. Представљао се као русофил, па је сједио скрштених руку док је БиХ прихватила 32 резолуције о санкцијама Русији и обавезао се у Бриселу да ћемо пратити спољну политику ЕУ. Најавио је поврат надлежности у области одбране, царина и правосуђа, а онда је Министарству одбране повећао буџет за 19 милиона и дао сагласност за запошљавање 500 нових војника, док је УИО буџет повећао за 21 милион и одобрио запошљавање 100 нових цариника. Уставни суд БиХ који је девастатор Српске, частио је с милион КМ, а правосуђе на нивоу БиХ с пет милиона КМ'', наводи Пандуревићева и наставља:

''Обећавао је поврат на дејтонске принципе и поврат надлежности, а онда је у Бриселу прихватио 'обиман пренос надлежности са ентитета на ниво БиХ, укључујући и финансијске ресурсе'. Говори о независној Републици Српској, а у Бриселу је прихватио укидање ентитетског гласања и Дома народа, једног предсједника БиХ и имплементацију пресуда Уставног суда којима се Српској отимају државна имовина, пољопривредно земљиште, шуме и ријеке. Причао нам је о 800 британских шпијуна у ЕУФОР-у и обећавао да њихов мандат неће бити продужен, а онда се заложио за њихов долазак и продужење мандата ЕУФОР-у''.

Политика превара и лажи, наглашава она, мора постати политика прошлости.

''Нашу Републику и наш народ морају водити одважни и храбри, а не манипулатори који се крију иза патриотизма. Што се тиче Шмитове изјаве да је његов циљ да дејтонска структура буде прошлост, то је управо оно што је Додик прихватио у Бриселу и лицемјерно је да се сада као свађа са Шмитом када су то договорили. Њих двојица су ту на истом задатку. Срећом, нити Шмит нити Додик могу одлучивати о промјенама Устава БиХ. Српска демократска странка и наш народ никада неће дозволити реализацију тих намјера. Њих двојица, након октобра, уз Додикову шљивовицу могу писати заједничке мемоаре 'Како нам је пропао план промјене дејтонске структуре БиХ' '', поручила је Пандуревићева.

(БН) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ПИЈАЦАР СВЕРЦЕР ЛАЗОВ?

26.06.2022 08:32

ПА НАРОДЕ КО ГА ЗНА 45 ГОДИНА.. ОН ЈЕ ТАКАВ.. ЦАК У ФАМИЛИЈИ ЈЕ СМАТРАН ЛАЗОВ ПРЕВАРАНТ.. ПОГАНА СТОКА??.. ал народ босанског металитета..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

26.06.2022 16:47

Јефтини народ и цијена јефтина пијацна јефтиноме народу и одговарао. Ста ту није у реду?

Name

ДИЈАГНОЗА ФУКАРЕ

26.06.2022 08:37

ОН ЈЕ ЗАРАЗЕН СА КРАДОМ И ЛАЗИМА.. ТУ ДИЈАГНОЗЕ НЕМА.. ФУКАРИКА ДИЈАГНОЗА. САД АКО ПРОДЕ У ОКТОБРУ.. ЈА ПРОДАВАМ СВЕ У Б ЛУЦИ.. И ВЕЦ САМ У МУНЦХЕНУ.. И НИКАД ТУ ДОЦИ НЕЦУ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избјеглица

26.06.2022 08:45

Није сведена. Увјек је и била пијацна превара. Само народ није низаста него за пијаце. 80%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса Таминџија

26.06.2022 08:50

Браво Александра-подрска из Билеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ТО ЈЕ ТО !

26.06.2022 09:06

Ста је ту спорно, цовјек је до рата био главни на Каленица пијаци у Београду на пијаци је зарадио за диплому и два стана, "постено" не видим ста је ту спорно и данас се понаса да је Р. Српска његова прција попут пелцованих паприка. Тразили сте добили сте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко очекује истину од Додика

26.06.2022 09:26

Додик од кад је( НЕ)Демократски дошао на власт,користи лажи,као свој једини занат,толико да је и себе убиједио да је то што говори,истина. Обећао је дати неопозиву оставку,ако се Брчко прогласи дистриктом,па,кад се то догодило,није поменути своје обећање.Тај једноставно незна говорити истину,вокабулар му је уличарски,пљачкање народа у крви. Добио је задатак да уништи РС,не бирајући средства,и то чини без грешке.Запад му даје подршку и због те чињенице,криминалац не страхује за пораз на изборима,који су не демократски.Од НСРС,успио је направити циркус,а од народа дворске луде.Још је и кабинет претворио у простор за лични шверц. Тако,да,само полтрони и умно поремећени могу дати глас том паразиту,и његовим слугама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

26.06.2022 09:45

Да ли Мазалуца зна за тај састанак??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

26.06.2022 09:45

Вињак кола, јеси се удала александра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

26.06.2022 09:49

Браво Александра! Са мало ријечи све рекла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

26.06.2022 10:23

Ђе си до сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сомбреро

26.06.2022 10:53

Како вама није јасно да је Додик храбар само кад се налази у Реп Српској.Док изадје ван одмах се уплаши јер нема око њега његових чувара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Што јесте јесте

26.06.2022 12:35

"Убио се за Кванташа " !

ОДГОВОРИТЕ