Шангај: Коначно побједа над вирусом корона

Пекиншка комисија за образовање саопштила је да сви ученици основних и средњих школа у кинеској престоници могу да се врате индивидуалној настави.

Свијет 25.06.2022 | 11:59
Шангај: Коначно побједа над вирусом корона

Власти Шангаја прогласиле су победу над овим вирусом пошто у том граду, први пут у последња два месеца, није било пријављених случајева.

Два велика града била су међу неколико градова у Кини који су увели ограничења како би зауставили ширење омикрон варијанте ковида-19 од марта до маја ове године, а Шангај је увео двомесечни карантин на целој својој територији који је укинут првог јуна, преноси Ројтерс.
Власти Пекинга су почетком маја ове године затвориле школе и наложиле ученицима да пређу на онлајн наставу усред наглог пораста случајева ковида-19, а ученицима виших разреда средњих школа било је дозвољено да се врате у учионице другог јуна.

У Шангају, у ком је првог јуна укунут двомесечни карантин, данас није пријављен ниједан нови локални случај, било симптоматски, било асимптоматски, наводи Ројтерс.

У том граду од 25 милиона становника наставиће се масовно ПЦР тестирање сваког викенда до краја јула, а обедовање у затвореном је и даље забрањено у већем делу града.

Председник Комунистичке партије Шангаја Ли Цхианг изјавио је на отварању градског партијског конгреса у суботу да су градске власти „победиле у рату за одбрану Шангаја од ковида-19 применом упутстава кинеског председника Си Ðинпинга и да су одлуке Пекинга о превенцији епидемије „потпуно ефикасне“.

(Б92/Фото:ЕПА)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цобра6300

25.06.2022 13:31

Ово на крају изгледа тако познато. Захваљујуци ПреЦеднику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јахахахаха

25.06.2022 13:54

До наредне пландемије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замјена Теза

25.06.2022 15:59

Социјализам мозе сваки Вирус и све сто умисли да побједи!!? Једини проблем је бас тај "унутарњи непријатељ" који се само распадом истог самопобједјује...вец видјено на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пошмигуша

26.06.2022 07:03

Хаха чуј,до кад је побједа? Циркус без краја.

ОДГОВОРИТЕ