Брисел: Састанак лидера 27 ЕУ и Западног Балкана

- Лидери ЕУ и Западног Балкана почели су око 10.00 часова састанак у Бриселу на коме се разговара о начинима за јачање интеграције региона у ЕУ.

Свијет 23.06.2022 | 11:10
Брисел: Састанак лидера 27 ЕУ и Западног Балкана

Састанку присуствују лидери свих шест западнобалканских партнера, а Србију представља председник Републике Александар Вучић.

Представници ЕУ су пред овај састанак поручили да је важно да се након 20 година од давања ЕУ перспективе земљама Западног Балкана процес њиховог приступања ”ревитализује” кроз бржу интеграцију западнобалканских партнера са ЕУ током процеса приступања.

Председник Србије, Александар Вучцић је долазећи на састанак са ЕУ лидерима изјавио да је захвалан на свему што је ЕУ учинила за регион, али и нагласио да ће Западни Балкан наставити да се бори за себе и своју позицију у оквиру евроинетеграција.

Пред почетак састанка ЕУ 27 и са шест западнобалканских лидера, председник Србје на кратко се сусрео са председником Француске, Емануелом Макроном.

Очекује се да се по завршетку овог састанка медијима у Бриселу обрате председници Европског савета и Европске комисије, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лајен, а након тога уследиће и заједничка конференција за новинаре председника Србије и премијера Албаније и Северне Македоње.

У наставку дана и сутра, лидери ЕУ 27 одрзаће свој редновни јунски самит посвећен геполитичкој ситуацији у Европи, а очекује се и да Украјина и Молдавија добију "зелено светло" за статус кандидата за чланство у ЕУ.

(Тањуг Фото: Илустрација) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦИТИРАМ:

23.06.2022 09:54

"ПРОШЛА СУ ВРЕМЕНА,КАДА СУ СЕ СЛОБОДНЕ И НЕЗАВИСНЕ ДРЖАВЕ МОГЛЕ ...БЛАБЛА...(СТО ЗА ЈЕДНОГА)...БЛАБЛА..." РЕЦИ ОНОМ ,КОНВЕРТИТУ ИЗ ЛАКТАША ДА ТВОЈЕ РЕЧИ ..ПРЕНЕСЕ ВЛАДИМИРУ,ЦАРЕ,ЈЕР У ПРОТИВНОМ ТИ СТИЖЕ ВЕЕЕЛИКА КОЛОНА...ТРАКТОРА!

ОДГОВОРИТЕ