Брена и Саша као и друге јавне личности против градње кула на Бежанији!

Велики број јавних личности који живе на Бежанијској коси прикључили су се акцији и потписали петицију која се противи изградњи комплекса три куле у њиховом насељу. Међу житељима овог дела града који су активни у борби против градње, а све како им се не би угрозила приватност су и Лепа Брена и Боба Живојиновић, Саша Поповић, Ацо Пејовић, Бане Обрадовић, Филип Живојиновић, Александра Пријовић и други, сазнаје Курир.

Забава 22.06.2022 | 18:41
Брена и Саша као и друге јавне личности против градње кула на Бежанији!

Како у Фејсбук групи под називом "Бежанија остаје, коса пркоси" кажу, градња мегаломанских кули није добро решење за грађане Бежаније који желе да сачувају зелене површине и квалитет живота. Они желе да насеље остане онакво какво је било и када су купили станове и куће, а не да им зидају куле, да праве саобраћајни хаос и да остану и без то мало зелених површина. Због тога су се окупили и поднели велики број примедби.

Конкретно, власницима карингтонки сметају куле, како због наведених разлога, тако и због тога што би гледале директно у њихова дворишта. Тиме би се, сматрају, угрозила њихова приватност, те не би могли на миру да уживају у својим баштама и базенима.

Lepa Brena, Saša Popović
ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

Иначе, овај комплекс на уласку у Београд, код аутопута Е75, предвиђа три стамбено-пословне куле са заједничком базом и подземном гаражом, од којих би две куле биле максималне висине од по 100 метара, што одговара висини "Београђанке", а једна 120 метара. То значи да би они који би радили или живели ту, могли да гледају Брену, Поповића и остале житеље овог насеља кад год су у дворишту или док се сунчају и купају.

Saša Popović
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/ЗВЕЗДЕ ГРАНДА

Један од најактивнијих, како сазнајемо, јесте Поповић, који је и члан вајбер групе која броји преко две хиљаде чланова и где се договарају и износе своје предлоге. Недавно је Саша заједно са Обрадовићем и Пејовићем био и на јавној расправи, где су урбанисти, али и грађани износили примедбе, што се може видети и на Јутјубу.

Bane Obradović
ФОТО: ТАМАРА ТРАЈКОВИЋ

С друге стране, у саопштењу инвеститора се наводи да је пројекат финансиран од стране приватних инвеститора који су власници земљишта, те да ће бити реализован у складу са свим важећим прописима и процедурама.

Saša Popović
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

- У планирању овог пројекта посебно је вођено рачуна да нови симбол Београда не угрози еколошке, саобраћајне и социјалне потребе простора и грађана на Бежанијској коси - наводи се у саопштењу.

Брену смо питали з аовај проблем, али она није била рада да то коментарише.

- Не могу да причам о томе, тиме се баве они који су задужени за то - рекла је она.

Покушали смо да добијемо и Поповићев коментар, али се он није оглашавао.

Saša Popović
ФОТО: АТА ИМАГЕС

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар