У Саудијској Арабији забранили играчке у дугиним бојама!

Власти у Саудијској Арабији заплениле су играчке и дечију одец́у у дугиним бојама, за које тврде да подстичу хомосексуализам, наводи државна телевизија.

Занимљивости 21.06.2022 | 16:33
У Саудијској Арабији забранили играчке у дугиним бојама!

Извештај Ал-Екхбарије показао је да званичници министарства трговине уклањају низ артикала из продавница у главном граду Ријаду. Укључивале су копче за косу, мајице, шешире и пернице.

Један званичник је рекао да су ти предмети “у супротности са исламском вером и јавним моралом и промовишу хомосексуалне боје усмерене ка млађој генерацији“.

Министарство трговине је засебно твитовало да његови тимови конфискују “производе који садрже симболе и знакове који позивају на одступање и противрече здравом разуму”.
 

Продавнице за које се утврди да их продају суочиц́е се са законским казнама, додаје се.

У децембру су власти у суседном Катару саопштиле да су заплениле дугине коцке и друге играчке из продавница јер су “носиле слогане који су против исламских вредности“.

Иако Саудијска Арабија под владавином сунитских муслимана нема законе који се односе на сексуалну оријентацију или родни идентитет, сексуални односи ван брака, укључујуц́и хомосексуални секс, строго су забрањени.

Према тумачењу исламског закона у земљи, споразумно сексуално понашање истополних особа је кажњиво смрц́у или бичевањем, у зависности од озбиљности случаја преноси ББЦ

Такође је незаконито да се мушкарци “понашају као жене” или да носе женску одец́у, и обрнуто, и да било ко обавља онлине активности које нарушавају “јавни ред, верске вредности, јавни морал и приватност“.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар