“Грешком испоручили” супермаркетима кокаин са бананама!!

Кријумчари дроге изгубили су товар вредан милионе евра пошиљку кокаина скривеног у сандуцима с бананама након што је испоручена у чешке супермаркете пре него што је могла да буде пресретнута од стране дилера у Немачкој.

Занимљивости 21.06.2022 | 15:33
“Грешком испоручили” супермаркетима кокаин са бананама!!

Читав улов су на крају запленили полицајци када су радници супермаркета у различитим продавницама широм земље почели да откривају пакете напуњене кокаином у сандуцима за банане.

На снимку добијеном од чешке полиције види се полицајац и пас трагач како прегледавају пошиљку од неколико сандука банана, за које се наводи да су потекле из Колумбије.

Дрога, испоручена у пресованим  блоковима кокаина укупне тежине 839 килограма и уличне вредности од приближно 83 милиона долара, прошла је преко немачке луке Хамбург, највец́е луке у Европи после Ротердама у Холандији, пре него што је стигла у Чешка.
 

Радници супермаркета у главном граду Чешке, Прагу, и у градовима Јичин и Рицхнов над Кнежноу, тада су наводно открили сумњиве блокове белог праха пре него што су упозорили власти, које су послале полицајце са јединицама паса да истраже.

Чешка полиција је у петак саопштила да је открила пресоване коцке кокаина у кутијама за банане.

Рекли су: “Истражитељи су открили да је роба исте серије дистрибуирана на неколико других места у Чешкој. Због тога, у сарадњи саЦаринском управом Чешке Републике и другим субјектима, тренутно врши инспекцијске прегледе ових места и друге радње преноси вест неwсwеек

Чешка полиција је додала да сада жели да сарађује са међународним властима на даљем спровођењу истраге. Те су додали: Информације о пошиљкама се чувају ван територије Чешке, због чега ц́емо користити институт међународне полицијске и правосудне сарадње.Случај је преузео Национални центар за контролу дрога, који ц́е спровести истрагу. Више информација дац́емо у најкрац́ем могуц́ем року.”

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар