Партизан кажњен: Жељко Обрадовић суспендован

Дисциплинска комисија Кошаркашке лиге Србије изрекла је казну Кошаркашком клубу Партизан због одустајања од учешћа у плеј-офу Кошаркашке лиге Србије.

Кошарка 20.06.2022 | 16:46
Партизан кажњен: Жељко Обрадовић суспендован

Због тога, објављено је од стране канцеларије дисциплинаца КЛС, да се клуб из Хумске кажњава новчано у висини од 1.812.000 динара, као и да ће тренер Жељко Обрадовић бити суспендован на четири меча у КЛС.

У наставку преносимо комплетно саоштење лиге по ставкама:

-КК ПАРТИЗАН изриче се новчана казна у износу од 600.000 динара из разлога што је одбио да одигра утакмицу у складу са чланом 52 тачка Е 2 Дисциплинског правилника 2020 .

-Тренеру КК ПАРТИЗАН Жељку Обрадовићу изриче се дисциплинска мера забране вршења дужности тренера на четри наредне утакмице такмичења КЛС

-Службеном представнику КК ПАРТИЗАН Каравесовић Дулету изриче се дисциплинска мера забране вршења дужности службеног преставника на четри наредне утакмице такмичења КЛС.

-КК ПАРТИЗАН изриче се новчана казна у износу од 1.200.000 динара због нарушавања угледа КЛС ( члан 16 и 55 Дисциплинског правилника 2020).

-Одговорном лицу у КК ПАРТИЗАН Кијановић Дејану изриче се дисциплинска мера забране вршења дужности у трајању од 6 месеци у оквиру такмичења КЛС ( члан 55 Дисциплинског правилника 2020).

-КК ПАРТИЗАН изриче се новчана казна у износу од 12.000 динара због недостављања документације канцеларији лиге ( чл. 52 тачка А 1.2 Дисциплинског правилника 2020).

-Председнику удружења и Директору такмичења указујем на Статут УККЛС, а посебно члан 18 који дефинише услове и начине за престанак или стицање чланства у УККЛС обзиром на саопшење и став КК ПАРТИЗАН НИС те предлажем да се Председништво УККЛС као надлежан орган удружења изјасни о статусу КК ПАРТИЗАН у што краћем року а све у складу са важећим актима УККЛС, КСС И ФИБА . О евентуланим одлукама обавестити Управни одбор КСС у вези Правилника о такмичењу КСС посебно члан 36 и друге акте КСС који се односе на конкретан случај.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар