Са корумпираним политичарима не може бити договора

Највећи проблем у Републике Српске и БиХ тренутно је корупција и потпуно приватизоване институције, које због тога не могу да омогуће оштар одговор према онима који се баве криминалним активностима и пљачкају новац свих грађана. Зато је ПДП изричито против било какве сарадње са корумпираним владајућим елитама, које су чак и током пандемије вируса корона систематски и организовано пљачкали новац из буџета, у данима када су наши народи проживљавали најтеже тренутке од рата до данас - истакао је Црнадак

Република Српска 19.06.2022 | 15:34
Са корумпираним политичарима не може бити договора

- Сутрашњи састанак делегације ПДП-а са делегацијом европских Зелених из Европског парламента и Бундестага биће одлична прилика за ПДП да високој европској парламентарној делегацији понови своја два најважнија спољнополитичка става, да је наш главни циљ Република Српска и БиХ у Европској унији и да се то може провести искључиво уз пуно уважавање свих права и надлежности које Република Српска има по Дејтонском споразуму - рекао је народни посланик и потпредсједник ПДП Игор Црнадак.

Црнадак каже да ће делегација ПДП-а упознати делегацију Зелених да територија Републике Српске, њене надлежности, ентитетско гласање, витални национални интерес, директан избор члана Предсједништва БиХ, начин избора и гласања у Савјету министара и други механизми заштите никада не могу бити предмет расправе, те да Република Српска и БиХ треба да иду европским путем поштујући тај став.

- Највећи проблем у Републике Српске и БиХ тренутно је корупција и потпуно приватизоване институције, које због тога не могу да омогуће оштар одговор према онима који се баве криминалним активностима и пљачкају новац свих грађана. Зато је ПДП изричито против било какве сарадње са корумпираним владајућим елитама, које су чак и током пандемије вируса корона систематски и организовано пљачкали новац из буџета, у данима када су наши народи проживљавали најтеже тренутке од рата до данас - истакао је Црнадак, додајући: 

- Са таквима нема договора и зато је борба против корупције на високом нивоу и против спреге институција и организованог криминала један од главних приоритета ПДП пред октобарске изборе. 

Он каже да се као предсједник Одбора за Европску и регионални сарадњу НСРС радује сваком састанку са другим скупштинским делегацијама, јер се кроз парламентарну дипломатију може направити велики помак у сарадњи држава, народа и институција.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Васа антена

19.06.2022 13:51

Нуклеарни громобран ... Слаб вам уземљивац ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трговска гора

19.06.2022 14:10

А У

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крушко

19.06.2022 14:12

Нема других, дај шта даш...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сљивиц

19.06.2022 18:24

Види ста има, да другог нема ... Сви смо ту ...

Name

Знаци

19.06.2022 14:21

Људи су овце за сисање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

19.06.2022 15:08

Па људи моји јасно да нема договора.Они раде по свом а ви стално понављате да нећете с њима али ништа не предузимате да се ово накарадном стање промени.Од теорије која се не спроведе у праксу нема користи

Name

Знам

19.06.2022 14:31

Нико се и не договара, али је проблем што се ви договорите између себе. Само мијењате међусобно дресове, а мишљење ни у лудилу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара

19.06.2022 14:55

Господе Бозе,па пдп у изборној јединици 1уопсте не постоји.Знају ли то ваши гласачи?Сви у један комби можете стати.Опозиција у овој изборној трци нема шансе.Знате ви то и сами,само причате глупости,ко вама још верује?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

19.06.2022 15:46

Јој брате Игоре и тебе је доста и твојих критика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

19.06.2022 16:54

Управу сте Срнадак. Око Заштите Виталног Националних интереса нема и несмије бити промијена. Треба разговарати отворено и јасно са Свима. Како другачије да се успије. Ваш труд, од увијек и на сваком задатку, неизмијерно цијеним. Имате велико искуство, темељито, на свим пољима у заштити РС. Пензионер сам. Срећно.

ОДГОВОРИТЕ