Патријарх позвао на јединство православних Срба

Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је данас вјерном народу у манастиру Глоговац код Шипова да је православна вјера утјеха за све и да је управо она изродила ову светињу.

Република Српска 19.06.2022 | 13:39
Патријарх позвао на јединство православних Срба

Патријарх је благословио присутне и истакао да Господ жели да народ буде сабран, а управо то се и дешава данас у Манастиру Глоговац.

"Само онда када се сабирамо и налазимо у Христу, у цркви његовој, онда јесмо једно тело и душа. Зато што у нама живи Христос, благодат његова", рекао је патријарх обраћајући се вјерницима након Свете архијерејске литургије.

Његова светост подсјетио је да се народ вијековима сабира, као и да је вјера православна изродила светињу - манастир Глоговац.

"Сви смо дужни Јању и Јањанима", рекао је патријарх Порфирије.

Патријарх је позвао на љубав и праштање ближњима, те позвао вјерни народ да покаже спремност да прихвате једни друге и да не стварају идеологије које су "против оног што је од Бога дато".

"Браћо и сестре, православни хришћани, живимо православном вером - она ће нас утешити у свему", рекао је патријарх Порфирије и позвао на јединство православних Срба и православних хришћана.

Епархија бихаћко-петровачка и рмањска одликовала је патријарха Порфирија орденом Новомученика бихаћко-петровачких, као и Владу Републике Српске, а орден је примио министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

Одликован је и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

У манастиру Глоговац данас се одржава и 30. традиционални Јањски сабор.

Патријарх српски Порфирије завршава данас дводневу посјету Епархији бихаћко-петровачкој и рмањској у оквиру које је јуче боравио у Мркоњић Граду. 

(СРНА/ фото: СРНА)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ехо

19.06.2022 12:23

То никад није било осим присилом и преваром, људи су разлицити, једни иду у пакао а неки у рај, и како ту јединство мозе бити? Лазни вапаји оцувања стања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

19.06.2022 15:20

Нема јединства док год Црква ордењем дарива лопове, криминалце и убице. Ове сто су даривали су управо то.

Name

Нострадамус

19.06.2022 12:36

Како да се уједине Богати и Сиромасни то би знацило јос висе сиромасних,а Богати да се јос висе обогате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

19.06.2022 13:25

Зар имају неки срби а да нису православни?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрнд

19.06.2022 17:19

Имају и зову се атеисти.

Name

Ре

19.06.2022 19:13

Зову се људи, а погрдни назив атеисти је измислила црква да оправда своје постојање.

Name

Мито

19.06.2022 19:08

Па то и Додик стално позива да се ујединимо и удрузимо у Снсд-е да њима буде боље.Па Додик највисе даје у Цркву само подрзи Додика бице Попе и за тебе.

ОДГОВОРИТЕ