Падобранци због оргија не иду на НАТО вјежбе у БиХ

Стотинама британских падобранаца отказано је годишње распоређивање у оквиру мисија НАТО-а на Балкану након што су се појавили снимци оргије у једној енглеској касарни.

Босна и Херцеговина 18.06.2022 | 15:57
Падобранци због оргија не иду на НАТО вјежбе у БиХ

У писму генералима и командантима, нови шеф британске војске, генерал сер Патрик Сандерс, рекао је да није вољан да "ризикује мисију и репутацију војске" слањем у иностранство војника који су учествовали у инициденту, преноси Гардијан.

Наводно, осам падобранаца из 16. британске ваздушно-јуришне бригаде је под истрагом након што су снимљени у сексуалном односу са женом, цивилом у касарни Мервил у Колчестеру у источноенглеској грофовији Есекс, док су десетине других посматрале тај чин.

Иако је војна полиција утврдила да нема елемената за кривично гоњење, Сандерс је рекао да је та активност могла бити протумачена као "оцрњивање жена" и да је "у супротности са војним вриједностима и стандардима", извјестио је лист Тајмс, који је је имао увид у писмо.

Лист наводи да се вјерује да је жена кришом боравила у касарни чак 31 пут за пет мјесеци. Истиче се да је инцидент услиједио након низа других случајева лошег понашања током вјежбе у Сјеверној Македонији у мају, када су припадници Трећег падобранског батаљона оптужени за "непрофесионално понашање" током вјежбе, заједно са војницима из других јединица.

Умјесто на десетодневну војну вјежбу НАТО-а у Босну и Херцеговину и на Косову и Метохији, од падобранаца се тражи да "размисле о томе гдје нису испунили очекивања од британске војске", пише Телеграф.

(Агенције   Фото:Реутерс)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

није него

18.06.2022 14:22

То је измишљотина,тако одговорна војска,пријатељ БИХ,па да тако нешто неодговорно ради је само део пропаганде,владајуће структуре.Брзо ће стићи одговор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Негдје це

18.06.2022 14:55

Неко од овога погинути, није ово направљено да лези "неискористено". Мозда бас неко и од нас који ово цитају буду зртве ових овде производа насих успјесних фирми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г

18.06.2022 15:27

Ста прицас друзе?

Name

Рагиб

19.06.2022 07:34

Јес то ти др Згембо Адислићу?

Name

Ма

18.06.2022 15:51

Откуд то, па зар нису професионалци, зар Британци то раде, мада свашта се дешава по базама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гитлер из насег сокака

19.06.2022 10:23

Бице само послати на Стаљинград за казну .

ОДГОВОРИТЕ