Моззарт уз родитеље пријевремено рођене дјеце

„Хуманитарни тикет у подне“ за мале хероје

Република Српска 17.06.2022 | 16:25
Моззарт уз родитеље пријевремено рођене дјеце

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце „Мрвице“ чине највећи хероји који су прије времена дошли на овај свијет. Настали су са идејом да поруче родитељима да нису сами и да им помогну у њиховој борби. Њихову племениту мисију препознали су у компанији Моззарт, па су им упутили донацију. У акцији „Хуманитарни тикет у подне“ стонотенисерка Тања Микашевић је типовала, а освојени износ намјенила је управо „Мрвицама“ из Бањалуке које ће донацију искористити за адаптацију простора за рад.

-Захваљујемо на помоћи за адаптацију нашег Мрвичастог кутка, који ће постати темељ за редовни и квалитетни рад са дјецом. Обновљен простор ће нам дати могућност рада дјеце и родитеља са психолозима, логопедима, физијатрима, као и одржавања разних радионица и стручних предавања- каже Јелена Глишић, секретар Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце “Мрвице”, Бањалука.

Удружење је основано 2016. године, тренутно броје 130 чланова, с тим да тај број стално расте. Циљ им је да саслушају и охрабре родитеље пријевремено рођених малишана, да им пруже подршку на начин који је познат само онима који су кроз то прошли или пролазе. Веома им је важна едукација, борба за побољшање услова боравка у болницама, те подизање свијести о пријевременом рођењу беба.

Ова непрофитна организација се финансира кроз чланарине, као и продајом сувенира. Подршку добијају и од Града Бањалука, ресорних министарстава кроз пројекте на које аплицирају, као и кроз повремене донације друштвено одговорних компанија као што је Моззарт.

„Мрвице“ поручују да уз праве људе и добре идеје можемо заједно пуно урадити и постићи, не само за чланове свог Удружења, већ и за друге. Управо с тим су сагласни и у компанији Моззарт која је, кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне“, до сада помогла бројним хуманитарним удружењима широм земље, а ту племениту мисију ће наставити и у будућности.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар