Ко побиједи крађом на изборима, не ради у корист народа

"Изборна корупција извор је сваке друге корупције. Може ли се од онога ко побиједи на изборима крађом, преваром, манипулацијом, пријетњама и уцјенама очекивати да ради поштено и у корист народа, а не искључиво у властиту корист?", упитала је Тривићева.

Република Српска 17.06.2022 | 11:43
Ко побиједи крађом на изборима, не ради у корист народа

- Обећали смо вам да нећемо одустати и нисмо одустали. Годину и по након бруталне изборне крађе у Добоју, још увијек захтијевамо одговоре и адекватну санкцију за налогодавце, организаторе и извршиоце тог кривичног дјела. О томе говоримо у скупштинама, у медијима, током разговора са релевантним домаћим и међународним организацијама које се баве изборним процесом.

Вријеме одмиче, неки процеси су започети, али понављам да нећемо одустати, јер је дјело изборне крађе тако квалификовано да је за њега запријећена и казна затвора, а неки ваши суграђани су сигурно заслужили такву санкцију – рекла је народни посланик Јелена Тривић током скупа „Разговор са грађанима“ у Добоју, подсјетивши да су прваци СНСД-а у том граду на поновљеним изборима имали од 15 до преко 17 хиљада гласова мање неко на првобитно одржаним Локалним изборима. 

Тривићева каже да је изборна корупција извор сваке друге корупције. 

- Изборна корупција извор је сваке друге корупције. Може ли се од онога ко побиједи на изборима крађом, преваром, манипулацијом, пријетњама и уцјенама очекивати да ради поштено и у корист народа, а не искључиво у властиту корист? Наравно да не може. Борба против корупције је наше кључно и трајно опредјељење, а владавина закона први циљ који намјеравамо да остваримо. И онда, по закону и никако другачије, свако ко је кроз коруптивне и криминалне радње узимао од државе и народа, одговараће – поручила је Тривићева. 

Предсједница Градског одбора ПДП-а Добој, Оливера Недић, истакла је да је на поновљеним изборима у том граду доказана изборна крађа вијека, односно да број украдених гласова одговара броју људи у граду величине Прњавора. 

Стефан Гаврић, предсједник Савјета младих ПДП-а навео је да су многи млади отишли из Републике Српске, многи планирају да оду, али да је циљ ПДП-а да им врати наду да се овдје може добро живјети, и то кроз мјере за младе који предвиђа Програм обнове Републике Српске. 

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Милан Србац

17.06.2022 09:50

Ко краде на изборима, криминалац, мијења изборну вољу, само затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

17.06.2022 10:32

Власт ће покушати путем изборне корупције да побиједи на изборима, то је снажна и разрађена машинерија, један дијо гласаћа ћија егзистенција директно зависи од СНСД-а, и њихових сателита ће наравно гласати завласт, други дијо гласаћа ће бити директно уцинењен, на разне наћине, и мораће да гласа за власт, а трећи дијо, оне најсиромашније категорије ће власт једноставно покушати да поткупи. Властима не представља проблем да неколико стотина милиона км. одвоји за куповину избора! Опозиција нема тај новац на располагању!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цx

17.06.2022 11:51

Па нормално мање гласова у Добоју било јер је било и мање гласаца у другом кругу.То је сасвим нормално и постено урадјено.

Name

Ако се то деси

17.06.2022 16:06

Не треба нам ништа друго,осим доживотних кавеза.Јер,они који се боре за егзистенцију,не добивају посао у Бурлиним предузећима,они који су већ запослени,морају прекинути праксу падања на уцјене,они који су екстремно сиромашни,да не дозволе да се продају за бркати кромпир.Ови избори су БИТИ,или НЕ БИТИ.Упамтите то и употријебите на изборима.

Name

Драго Бл

17.06.2022 10:42

Ко побиједи крађом или куповином папака , треба дугогодишња робијна за тај чин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

17.06.2022 12:46

Како знате да це бити крадје? Ако знате, подузмите несто да се могуцнос крадје избегне? Или је ово припрема, ако изгубим на изборима, реци цу да сам покраден?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.06.2022 13:46

Како краду народне паре тако ће и гласове. Застрашивањем,уцјењивањем, подмићивањем и крадјом добијају изборе. Као да је то нешто непознато.

Name

Те Мирослав

17.06.2022 14:33

Па лијепо мозе бити крадје вреце које стигну постом вец буду припремљене и запецацене направе се дупли листици

Name

Солунац

17.06.2022 12:50

Да нисте мало поранили са излизаном фором ако изгубимо покрадени смо а ако побједимо били су фер и постени избори,те глупости слусам од како знам за себе и мислим да у то нико висе не вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Солунац

17.06.2022 13:28

Ти си будало промашио, није ово пробој солунског фронта. Мораш мало боље сконтати ти ниси за ово вријеме.

Name

Цане

17.06.2022 13:40

Ако побједа опозиције не буде увјерљива са бар 60 одсто добијених гласова онда Српском народу це бити још горе јер це Додик ометати још више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

17.06.2022 14:28

Паметнија наша

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрекавац

17.06.2022 15:59

Ова одмах кука да це је покрасти на изборима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

17.06.2022 16:24

Јелена, и сви ви нормални људи који покушавате објаснити будалама оно што им је пред носом, баталите све. Овом народу нетреба боље, треба му још горе. Они мисле да им је добро, упали у државну фирму, не раде ништа, плата расте.. А нису ни свјесни да ће њиховој дјеци све то добро изаћи на нос. Младима и пензионерима дају по 100 КМ а овамо им душу узеше. Зато све баталите, идите негдје гдје се нормално живи и оставите ухљебе овде нек им буде добро, а касније ће буквално једни друге поубијати. Жао ми само што дадох 5 најбољих година живота у рату за овај луди народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Реално

17.06.2022 18:14

Није ми зао сто сам цетири године провео у стварању Републике Српске! Једини ко се истински бори за нас опстанак је Додик и само нас он мозе одрзати да опстанемо! Ови су уцјењени и енглески спијуни!

Name

+

17.06.2022 19:44

Тако је. У затвор. Ко краде изборе, криминалац је. Доказано, ево у прошлим десетљећима. И на изборе треба бити обавеза да се изађе. Сви. Без 8о посто, а зашто, да не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

17.06.2022 19:53

Ови избори су заиста. Бити или не бити. Сви на изборе. Опозиција никад боља. Сви обесправљени на изборе. Међутим, највише излазе Страначки и њихова Родбина. Сиромашни жале дан, јер треба нешто урадити и мишљење је. Свеједно избори се краду. Многи неписмени, а систем гласања је сложенији, него код Тита. Ја сам Пензионер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкан ти је то болан

18.06.2022 08:22

Има ли победника на изборима који раде у корист народа? Сви ми знамо како треба док се не доцепамо власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

омладинац

19.06.2022 10:38

Гласацки листиц се донесе лицно у странку за коју гласас и заврсена прица. До тада није изабрани него одабрани.

ОДГОВОРИТЕ