Упркос обећањима још нема сарадње у градској скупштини

На данашњем колегијуму Скупштине града Бањалука већина предложених тачака скинута је са дневног реда сједнице заказане за 29. јун. Градска управа оптужује скупштинску већину предвођену СНСД-ом да намјерно успорава развој града. Упркос обећањима највиших представника СНСД да неће блократи развој Бањалуке, све је по старом... 

Република Српска 15.06.2022 | 15:20
Упркос обећањима још нема сарадње у градској скупштини

Одборници скупштинске већине, тврдећи да нису у довољној мјери припремљене и аргументоване, одбили су расправу о већини предложених тачака дневног реда наредне сједнице., које је предложио градоначелников тим.

„Све што је битно на овој Скупштини предложено, не може,,,Не може нацрт ребаланса буџета, не може Одлука у нерадној недјељи, не може ни један регулациони план. Не може реконструкција система даљинског гријања, који смо опет предложили, али кажу – не постоји политички консензус.

Какав политички консензус треба да постоји око бољег гријања у Бањалуци? За субвенцију гријања у Бањалуци, јер ми не желимо скупље гријање за грађане, они кажу – ово је важна одлука, треба нам више информација. За нерадну недјељу - треба нам више информација. Дакле, овдје је ствар креативности, који изговор смислити, да се одбије све оно што је важно за Бањалуку“, каже Бојан Кресојевић, градски менаџер града Бањалука.

Потпредсједник Скупштине Саша Чудић сматра да је нерадна недјеља позитивна иницијатива, али да се у садашњем приједлогу не налази довољно информација. 

„Немамо потпуну анализу обухвата свих који ће бити обухваћени том одлуком, запослених и послодаваца, а што је важније немамо ни анализе финанцијских ефеката по буџет Града Бањалука. Мислим да данашњим неприхватањем да се то разматра на сљедећој сједници Скупштине, ова одлука није одбачена и не желим да тако буде презентовано у јавности, али она само тражи једну детаљнију анализу, како би она, ако се већ усвоји, заиста заживјела како треба“, сматра Чуди.

Посебну огорченост одлукама скупштинске већине показао је Саша Лазић, одборник покрета „Бањалука зове“.

„Очито је циљ што више пролонгирање и што више блокирање рада овог града. Ми очито немамо инструмената и механизама да се томе супротставимо и да се боримо против тога. Мене глава боли стално од тога. Нервирам се. Нажалост, драги моји суграђани, немамо рјешења за ово, али борићемо се и даље“, поручује Лазић.

Након посјете руководства Републике Српске, највећем граду Српске, најављено је побољшање односа између републичких и градских власти, али судећи по данашњем колегијуму и понашању скупштинске већине најављена сарадња изостаје. 

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Борац

15.06.2022 13:39

Све по наредби дјајица и острава нозева. Бурле цим зине,он слазе. То је он само за јавност слагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2022 22:52

Није састанак био да се ријеше проблеми грађана него да се понизи Драшко и његов тим. Није требало тај састанак ни одржати.

Name

Ре

16.06.2022 06:25

Видјеце они у октобру ста знаци коцење у развоју града од оних којима није битна Бањалука него њен будзет и како сад немогу извлацити градски новац као до сада кад су бајини били на целу града народ то казњава оловком

Name

Потоп

15.06.2022 13:41

Ако добијете изборе, измените закон и у затвор са тима који коце рад града под истом оптузбом, а сто би требало и сад, назалост то је срамота и васе неспособности да допустате то, у оваквим увјетима сфор би требао ноцу да их дигне из кревета, и ко зна кад би досли куци, то заслузују, гади ми се гледати разваљена уста љигавца илица и умоболника цудица као и лизаца цмара сулица, фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

15.06.2022 14:11

Идемоо малениии зивот је пред намааа, не могу малении не да нам Бајааа. Опааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2022 18:47

Изгледа да су врло сложни у погодовању одређеним тајкунима. Сложно гурају изградњу вишеспратница у "рупи", иако се буне и струка и грађани.

Name

Бундов

15.06.2022 14:52

Мене занима да ли је и у Бијељини овако опструкције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2022 18:36

Исто је миско и мицини папци све блокирају.

Name

Подгоричка улица

15.06.2022 15:32

Уколико је тачно да скупштинска већина блокира најављено осигурање пружног прелаза у нашем насељу, гдје је неколико људи већ настрадало, рачунајте на то да долазимо на протесте испред Скупштине града Бања Лука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи бозији

15.06.2022 20:04

Хајдемо на протесте ,и старо и младо. Ово је дно дна. Немам ријеци којим би описала овај СНСД и његову коалицију. Гаде ми се ,немогу им фаце гледати. Да имам моц ,је бих то све на ДОЗИВОТНУ робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2022 06:33

Тацно треба изаци на протесте доста је висе ових лудака које предводе скупстинску вецину града па није ово њихово да они одлуцују ,тацније баја,,,, ста це бити прихвацено а ста не . Опозицијо и Станивуковицу крајње је вријеме да се несто цини доста је висе њихових будаластина

Name

гласачи

16.06.2022 12:28

За сваки бојкот сједнице и одгађање узети им дневнице.

ОДГОВОРИТЕ