Кошаркашки гигант због дугова све ближе гашењу

Хрватски кошаркашки гигант Цибона налази се пред гашењем, јер дугује 40 милиона куна (око 5,31 милиона евра), преносе хрватски медији.

Кошарка 14.06.2022 | 17:45
Кошаркашки гигант због дугова све ближе гашењу

То је данас потврдио и градоначелник Загреба Томислав Томашевић.

"Цибона нема проблем с градом јер су њени дугови према граду и градским установама мањи од 10 одсто. Иако је уз то било ненаменског трошења градског новца, изашли смо јој у сусрет и нудили споразуме и одлагање наплате дугова како би стала на ноге и како би се дала прилика новој управи. Упркос томе што није покрила дуг и према правилима није могла да оствари финансирање из градског буџета с обзиром на дугове, пронашло се решење да користи дворану, а то није било лако пронаћи", навео је градоначелник.

"Након свега нова управа одлази и некоректно је стављати било какву одговорност на нас, него је треба тражити у управи која је довела клуб у такву ситуацију и старој градској управи која је то допустила. Очито се катастрофално управљало, јер како може да се догоди да тако историјски клуб, који је освојио 20. титулу првака, уђе у дугове од 40 милијуна куна?", изјавио је Томашевић.

Цибона је прошлог викенда освојила 20. титулу првака Хрватске и прву дуплу круну у последњој деценији.

Клуб тренутно нема директора и председника, једино овлашћено лице је финансијски директор Иван Маташић, човек ког су хрватски медији окарактерисали као "представника мистериозних инвеститора предодређених да спасе посрнулог загребачког дива”.

Цибонин рачун ће 21. јуна бити у блокади тачно два месеца, након чега ће највероватније бити покренут стечајни поступак.

Загребачки великан двапут заредом био је првак Европе 1985. и 1986. године.

(Тањуг  Фото: Славен Бранислав Бабиц, Марко Лукуниц, Горан Станзл/ПИXСЕЛЛ)

Коментари / 0

Оставите коментар