Једнак третман за све општине, нећемо правити разлике

Све општине ће имати једнак третман, јер је обавеза предсједника Републике да поштује Устав и изражава јединство народа – рекла је народни посланик Јелена Тривић прије скупа „Разговор са грађанима“ одржаног синоћ у Требињу. 

Република Српска 13.06.2022 | 10:57
Једнак третман за све општине, нећемо правити разлике

- Не знам колико смо општина и градова обишли у претходна два мјесеца, у којима смо разговарали са нашим народом. Наше трибине нису класичне гдје ми испричамо своје и одемо, него заиста желимо да чујемо поруке народа. Били смо у више општина гдје је СНСД-ова власт јака, као што је Требиње, и баш и овдје желимо да кажемо да нећемо, када будемо републичка власт, правити разлике на основу тога ко је на власти у којој локално заједници.

Све општине ће имати једнак третман, јер је обавеза предсједника Републике да поштује Устав и изражава јединство народа – рекла је народни посланик Јелена Тривић прије скупа „Разговор са грађанима“ одржаног синоћ у Требињу. 

Тривићева је рекла да темељни принцип њеног политичког дјеловања јесте стварање правне државе и побједа над корупцијом. 

- Побједа над корупцијом значи боље здравство, боље образовање, јачу пољопривреду, јачу привреду. Привреда не може да наради колико садашња власт може да отима, али ми смо ту да кажемо како ћемо то побиједити и зауставити негативне трендове у Републици Српској.

Ултимативни циљ свих промјена треба да буде то да нас овдје сваког дана буде све више и ако нека регија зна колико је то тешко, то је Херцеговина. Овој регији је потребна и брза саобраћајница која ће повезати Требиње са Бијељином, као и реконструкцију путева који повезују општине и градове у Херцеговини. Путна инфраструктура је један од предуслова развоја – истакла је Тривићева.  

- Ми, народни посланици, стално смо са народом, али ово је права прилика да осјетимо пулс народа и одговоримо на сва питања – рекао је народни посланик Небојша Вукановић. 

Вукановић је истакао да опозиција збија редове за одлучујућу битку 2. октобра, што показује одлична атмосфера на скупу у организацији ПДП, СДС и Листе за правду и ред. 

- Вјерујем да се у Требињу и Херцеговини ствари мијењају из коријена и потпуно сам убијеђен да ћемо побиједити и овдје и у цијелој Републици Српској и да ћемо кренути са „чишћењем“ без икаквог компромиса. Народ је жељан истине, правде, реда и бољег живота – навео је Вукановић. 

Члан Предсједништва ПДП-а Драшко Станивуковић је истакао да се на примјерима локалних заједница, гдје је опозиција освојила бар дио власти, виде промјене. 

- Буџет Бањалуке је већ за 65 милиона КМ већи. Рационалним трошењем, борбом против криминала и корупције, људи који су вечерас овдје, могли би увећати буџет Републике Српске за милијарду КМ. Имамо најбоље кандидате, сви ћемо да се укључимо, стаћемо јединствено и са оптимизмом и снагом обилазимо сваки дио Републике Српске – истакао је Станивуковић. 

Делегат у Вијећу народа Републике Српске Вукота Говедарица рекао је да је слобода основна претпоставка за просперитет једног народа. 

- И ова жена, ова личност, овај карактер, Јелена Тривић, и ови људи који данас сједе одговорно пред вама, носе барјак слободе у земљи у којој су вриједности које треба да буду на пиједасталу, погажене – навео је Говедарица.

Народни посланик Љубиша Крунић истакао је да неће да говори само о промјени власти, него о промјени система. 

- На овом простору у 13 општина живи само 75.000 становника. А имамо такве ресурсе: сједиште Електропривреде, Хидролектране на Требишњици, Термоелектрана Гацко, Хидроелектрана Вишеград, шуме, Национални парк Сутјеска, највећи рудник у Републици Српској, а ми живимо као посљедња биједа. Тако више неће моћи, јер су овдје бескомпромисни људи, борци, који нас неће издати и продати – поручио је Крунић. 

Народни посланик Бранко Бутулија рекао је да се Република Српска претвара у земљу стараца. 

- Да би се створили услови да млади људи овдје остају и живе, морамо мијењати власт, изборити се против корупције и организованог криминала – поручио је Бутулија. 

Скупу су се обратили и предсједник Градског одбора ПДП-а Требиње Саша Борјан, предсједник Градског одбора СДС-а Благоје Грковић и предсједник Градског одбора Листе за правду и ред Ненад Грковић. 

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Миро

13.06.2022 11:20

Мислим да је на атв-у дан залости,кад су видјели јелену драска и вукана заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.06.2022 16:24

Већ сад је јасно да народ жели промјене. И да је Јелена једино право рјешење за проблеме народа.

Name

Татар

13.06.2022 11:58

Само полако.Било би добро да на све ово што сте ових дана рекли и обећали барем једном кажете "Ако Бог да"

ОДГОВОРИТЕ
Name

за бн

13.06.2022 14:05

Тасун тасун танана тана танана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вело

13.06.2022 15:30

ДЗабе обилазите .Никада опизиција неце побиједити на изборима,како им једном висе није јасно.

Name

Обецања

13.06.2022 21:20

Опет и само обецања. Обецање+обецање=лаз вец проверено.

ОДГОВОРИТЕ