Обустава саобраћаја на дијелу пута Бањалука – Приједор

Постављање завршног слоја асфалта на магистрали која повезује Приједор и Бањалуку возачима би могло створити велике главобоље.

Република Српска 11.06.2022 | 10:57
Обустава саобраћаја на дијелу пута Бањалука – Приједор

Потпуна обустава саобраћаја на дионици Ивањска Шарковац почиње данас и трајаће до недјеље, 19. јуна. Тиме готово 10 километара на једном од најфреквентнијих путева у сјеверозападном дијелу Босне и Херцеговине неће бити доступно возачима.

Радови ће се одвијати током два викенда и пет радних дана, а за проблем који би возачи и грађани могли имати одговорна је чињеница да за тај дио магистралног пута Бањалука-Приједор нема адекватне обилазнице.

Из Јавног предузећа “Путеви Републике Српске”, сугеришу да су, рјешењем Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, понуђене сљедеће обилазнице:

– Омарска-Бронзани Мајдан-Лауш-Бања Лука,

– Приједор- Козарска Дубица-Градишка-Бања Лука.

На њих ће бити упућен комплетан теретни, као и путнички саобраћај.

Саобраћај за локално становништво, јавни приградски превоз путника, као и возила хитних служби и ватрогасна возила биће преусмјерен на слиједеће локалне путеве:

– Локални путеви 1. реда број 4 Поткозарје –Верићи и број 15 од магистралног пута М И-108 до Верића;

– Локални путеви 2. реда број 2 Унис-Драгочај-Мишин Хан, број 12 Поткозарје-Јанковићи-Бранковац;

– Локални путеви 3. реда број 49 Верић поље- магистрални пут М И-108 до локалног пута Поткозарје-Верићи, број 120 Мишин Хан-Липовци-Пријаковци и број 149 од магистралног пута М И-108 до центра МЗ Поткозарје.

“Моле се сви учесници у саобраћају, возачи, локално становништво, пјешаци и бициклисти да имају стрпљења и разумјевања за радове који ће се изводити и обуставу саобраћаја у наредних девет дана. Обустава ће у том периоду отежати саобраћај и кретање свих учесника у саобраћају, али ће се по завршетку радова добити квалитетно рехабилитована саобраћајница према свим грађевинским стандардима”, навели су из ЈП “Путеви Републике Српске”.

Радно вријеме екипа на терену требало би бити сваког дана од пет ујутру па и до 21 час. У претходном периоду завршена је реконструкција 22 километра пута. Како је раније објашњено за потпуно обуставу саобраћаја извођач се одлучио због тога што би, уз пуштен саобраћај радови трајали и до три мјесеца, али и како се не би нарушио квалитет коловоза, јер се на магистрални пут поставља врста асфалта која се у Босни и Херцеговини до сада примјењивала само на ауто-путу, а која изискује да се смјеса након постављања хлади најмање 24 часа.

Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Карло

11.06.2022 09:10

Пародија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

11.06.2022 09:16

Да ли то значи да се одустало од аутопута?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

11.06.2022 13:23

Подигли добар слој асфалта,дионица која на сени није имала више од 4 % закрпаних рупа. П информацијама нови ауто пут неће почети до новембра јер Влада нема пара да откупи земљиште. А скоро нов пут праве поново. Да ли то подсјећа на нешто што Миле воли у проценту. А пут Карановац Кнежево пун рупа и закрпа у свим бојама асфалта,шарени се ко закрпане сиротињске гаће. А нови пут Котор Варош Кнежево ено већ има озбиљних ударних рупа и оштећења. Није ли то радила фирма сад у власништву породице Додик. Треба се десити народ на улицама и то под хитно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

11.06.2022 16:43

Да си ти мени жив и здрав, ауто-пут се увелико гради. Кад будеш прогутао кнедлу и избацио ту злону из себе, провозај се до Омарске па да видиш љепоте од градилишта и машина.

Name

Ауто пут

11.06.2022 21:11

Сваки дан путујем од Приједора преко Омарске и до сад нисам видио ни једну машину осим пред изборе.