Комедији „Адвокадо“ пет номинација за „Срце Сарајева за ТВ серије“

Комедија „Адвокадо“, рађена у продукцији РТС-а и „Босонога продукције“ из Бањалуке, номинована је у пет категорија награде „Срце Сарајева за ТВ серије“ на предстојећем, 28. издању Сарајево Филм Фестивала (СФФ).

Република Српска 10.06.2022 | 15:43
Комедији „Адвокадо“ пет номинација за „Срце Сарајева за ТВ серије“

Наградама „Срца Сарајева за ТВ серије“, која је установљена прошле године, на СФФ-у желе одати признање и уједно, и на међународном плану, промовисати најквалитетније регионалне телевизијске серије и њихове ауторе, већ афирмисане глумачке звијезде, али и оне у успону.

Сарадња РТС-а и „Босонога продукције“ на серији „Кости“ је и управо прошле године резултирала двјема номинацијама – за најбољу драмску серију и најбољег главног глумца (Јово Максић).

Серија „Адвокадо“, чијих је 20 епизода емитовано крајем прошле године, номинована је у подкатегорији „Комедија“, не само за најбоље остварење из тог жанра, већ су ту и потенцијалне награде за најбољу главну глумицу (Јасна Ђуричић као тетка Сунчица), најбољег главног глумца (Љубомир Бандовић за улогу Бране), најбољи сценарио за епизоду (Никола Пејаковић Коља) и најбољу режију за епизоду (Саша Хајдуковић).

„Хумор је одраз стања једног народа, одраз његових највећих проблема и радости. Баш из тог разлога серија 'Адвокадо' циља на све становнике овог поднебља, као и на непрестану борбу обичног човјека да нешто конкретно промијени у свом животу“, појаснио је раније Никола Пејаковић Коља, који не само да потписује сценарио и режију, већ смо га у „Адвокаду“ гледали и у улози Белог, једног од главних ликова.

Управо је главно обиљежје ове серије њен помјерен и дрзак хумор који никога не штеди, али је истовремено частан и надахнут, умије да удара и прима ударце.

Ова несвакидашња комедија је освојила бројне гледаоце широм региона догодовштинама два централна лика – Бране и Белог који, у потрази за бољим животом, упадају у непредвиђене околности прожете апсурдом и хумором. Истовремено су све нас, заједно са поменутом Јасном Ђуричић те Мирјаном Карановић, Бранком Катић и Миром Бањац, подсјетили да живимо у времену лудих промјена, криза морала и друштвених норми са којима се наш човјек данас често невјешто носи.

Иначе, неколико епизода „Адвокада“ је премијерно приказано на прошлогодишњем, 11. Фестивалу драма и серија ФЕДИС у Београду, када је још једно остварење РТС-а и „Босонога продукције“ – серија „Кости“, уз још три Златне антене, проглашено најбољом домаћом ТВ серијом претходне сезоне.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар