Моззарт и ове године уз Театар фест „Петар Кочић“

Бањалуци се ових дана обиљежава празник културе јер је 24. Театар фест „Петар Кочић“ на сцену Народног позоришта РС довео врхунске представе.

Република Српска 10.06.2022 | 15:34
Моззарт и ове године уз Театар фест „Петар Кочић“

Синоћ, пете фестивалске вечери, у препуној сали националног театра одиграна је представа „Југославија, моја отаџбина“, а домаћин је била компанија Моззарт. Тиме су поново пружили подршку једном од највећих позоришних фестивала у Српској.

-Хвала компанији Моззарт што су препознали значај ове манифестације и што су и ове године уз нас. Заиста цијенимо њихову подршку- каже Дијана Грбић, в.д. директора Народног позоришта Републике Српске.

Овогодишњи Театар фест почео је 4. јуна спектакуларним концертом Симфонијског оркестра Народног позоришта Републике Српске. Затим су се током фестивалских вечери на сцени смјењивали позоришни ансамбли из земље и региона. Синоћ се за представу „Југославија, моја отаџбина“, у копродукцији Гледалишча Копер и Позоришта Приједор, тражила карта више. Публика је громогласним аплаузом на бис наградила глумце, а из компаније Моззарт поручују да су се с радошћу одазвали да буду домаћин ове вечери.

-Драго нам је што смо и ове године дио приче о највећем позоришном фестивалу у Српској. У оквиру нашег друштвено одговорног рада, велики значај дајемо култури, па смо, другу годину заредом, један од спонзора Театар феста „Петар Кочић“. Надамо се да ће фестивал наставити да траје, као и наша сарадња са Народним позориштем Републике Српске- каже Марија Раниловић, менаџер корпоративних комуникација компаније Моззарт.

Вечерас, посљедње фестивалске вечери, услиједиће и проглашење побједника и додјела награда у више категорија. Завјеса на овогодишњи Фест биће спуштена сутра навече концертом „Музика кроз вијекове“.  

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар