Разговарао сам са Миланом, као тим идемо у изборе

"Сви упиру прст у СДС а ни СНСД још није изашао са својим кандидатима за водеће функције. Зашто би онда журила Српска демократска странка", казао је Шаровић.

Република Српска 09.06.2022 | 22:06
Разговарао сам са Миланом, као тим идемо у изборе

Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић говорио је и о прпремама за предстојеће изборе, који су заказани за 2. октобар.

Није открио да ли ће бити кандидат за члана Предсједништва БиХ, наводећи да ће Предсједништво и Главни одбор донијети ту одлуку.

Каже да ће посао око кандидата за члана Предсједништва из Републике Српске и изборне листе за посланике у НСРС и Парламент БиХ бити завршен до краја јуна.

"Сви упиру прст у СДС а ни СНСД још није изашао са својим кандидатима за водеће функције. Зашто би онда журила Српска демократска странка", казао је Шаровић.

Он каже да нема неспоразума са Миланом Миличевићем, предсједником Главног одбора СДС, који је јуче писмом обавијестио чланове Предсједништва и поједине медије да одустаје од кандидатуре за члана Предсједништва БиХ.

- Са Миланом Миличевићем немам неспоразум који би могао да се назове сукобом, још мање. Ради се о важној личности у СДС и који може да буде на било којој позицији не само у СДС већ у друштву, уопште, у Републици Српској", навео је Шаровић.

Он је нагласио да се у СДС-у води демократска дебата унутар странке и да не мора баш све да иде до вас новинара.

Упитан да ли се чуо са Миличевићем, након његовог оштрог писма, Шаровић је одговорио потврдно.

"О томе смо разговарали, и да разбијем било какву дилему. Са Миланом сам се и данас чуо, разговарали смо о ситуацији да се поново састанемо у Предсједништву странке и да наставимо даље да радимо у интересу странке, и можда да се и сутра видимо. Ми се демократски договорамо, нема сукоба. Мислим да је пресудно важно за Српску демократску странку, да даље идемо као тим да побиједимо противника", рекао је Шаровић.

Он је подсјетио да се о кандидатури у странци разговара три мјесеца - шта би било најбоље са истим циљем да побиједимо истог политичког противника.

"Ми немамо никакву свађу у том смислу. Можда смо имали различитих погледа унутар руководства када је боље да изађемо са кандидатима. Миличевић је хтио да то буде много раније и то није никаква тајна. То је потуно легитимно, ти разлози су разумни као што су разумни и они да се иде у финале, да се иде до краја. Он је сматрао да је то кратко вријеме за кандидата, рекао је Шаровић, додајући да би волио да писма није било него да су наставили да разговарају.

Када је у питању Јелена Тривић, кандидат ПДП-а за предсједника СДС, Шаровић је рекао да ту нема дилеме.

"Ми ћемо максимално подржати Јелену Тривић као што очекујем и од ПДП -а да подрже нашег кандидата, све друго би било погрешно, поручио је Шаровић.

Он је навео да је да је СДС отворен и за разговоре са челним људима ДНС-а, СПС-а и Небојшом Вукановићем....

"Општи избори ће показати да ће то бити избор између само двије опције – странака окупљених око СНСД-а и странака окупљених око СДС-а. То су два кључна правца. Неки трећи пут, за који се поједине странке залажу, не може да окупи бираче и остаће на маргинама тог важног историјског тренутка, рекао је Шаровић у емисији "ТВ интервју" БН телевизије.

(БН) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Милан

10.06.2022 06:09

Ти си за музеја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

10.06.2022 09:55

Погледајте резултате општих избора. У Теслишу губе кандидате СДС и 2014 и 2018 године... Памет у главу народе,све је јасно....

Name

З

10.06.2022 07:08

Будите јединствени,не дозволите да вас поново разбију.Улог је Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

10.06.2022 07:14

Сацуваце додик милицевица када буде разлика измедју позиције и опозиције неколико хиљада гласова. Један од посљедњих тројанаца. Прије њега це преци у позицију радовиц, бабаљ и грбиц тзв.хирург из БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

10.06.2022 09:18

Е, ако Бабаљ промијени политику...онда смо баш дно дна...

Name

Драган

10.06.2022 07:53

Добра емисија, мудар политичар који зна како да идемо напријед. Браво за гостовање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

10.06.2022 07:56

Само напријед Мирко. Ти си прави цовјек за Предсједниство и сви треба да те подрже, првенствено због твоје способности, искуства и знања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.06.2022 09:49

Нилаквих способности он нема.Под његовим водством СДС се све више урушава.Довољно је погледати резултате прошлих локалних избора.А за члана Предсједништва БИХ,он нема никакве шансе да побједи.Кандидат опозиције треба да буде Небојша Вукановић или Миличевић.Само они могу до сигурне побједе.

Name

САША

10.06.2022 08:26

Само да скинемо ове са власти што нас уништавају у сваком погледу и то ће и радити још више ако не буде смјене на кон избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле90

10.06.2022 09:45

Милицевицу се не може вјеровати. Распитајте се мало ста ради, како има приватну клинику и има ли мозда уговор са фондом?!Зна се чији је он цовјек и зашто уноси раздор у Сдс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

11.06.2022 21:07

Први коментар, сигурно из СНСД. Најкултурнији Политичар. Поштује Народ и Све друге Саговорнике. Све квалитете и Човијека и Вође. Паметан, па га и Свијет поштује. Доследан, у ставовима, а многи га покушавали уништити. Према Зрелости и вриједи највише у Опозицији. Уз њега, ПДП, и РЕД и ПРАВДА, сложно могу донијети побиједу. Нисам нигдје у Странци. Само Пензионер.

ОДГОВОРИТЕ