Шта ће Шарл Мишел тражити у Бриселу од лидера из БиХ?!

Од лидера парламентарних странака из БиХ на састанку у Бриселу на који их је позвао предсједник Европског савјета Шарл Мишел биће затражено да потпишу документ у којем се "осуђује агресија Русије на Украјину" и тражи да БиХ по том питању прати спољну политику Европске уније, сазнаје "Глас".

Босна и Херцеговина 09.06.2022 | 22:05
Шта ће Шарл Мишел тражити у Бриселу од лидера из БиХ?!

Сарајевски медији су јутрос најавили да је Мишел позвао лидере на састанак који би требало да буде одржан 12. јуна, а, како је наведено, главна тема би требало да буде европски пут БиХ.

- Циљ састанка је да се смање тензије међу политичким странкама и да се ради на унапређењу функционалности и стабилности земље. Састанак је такође предвиђен као корак ка изградњи повјерења, компромиса и дијалога – навели су медији..

Међутим, извори "Гласа" из Брисела кажу да јесте тачно да ће европске интеграције и испуњавање услова које је ЕУ поставила БиХ бити тема разговора, али да је то у документу који ће бити понуђен лидерима ипак у другом плану.

- О томе има говора у том документу, али све је прилично уопштено. У питању су класични бирократски позиви на дијалог, смиривање тензија и отварање разговора. Међутим, проблем би могао да настане због преамбуле документа у којој је наведна "осуда агресије на Украјину" као и теза да БиХ треба да прати спољну политику Европске уније – открива наш саговорник.

Током данашњег дана лидери парламентарних странака нису коментарисали позив који им је упутио Мишел. Како сазнајемо, у Брисел су позвани представници свих јачих странака у Српској како из власти, тако из опозиције.

(Глас Српске   Фото:Схуттерстоцк)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ипе

09.06.2022 20:29

Можда Шарл Мишел понуди Босни и Херцеговини нову цијев плина из правца Италије,или можда,да нам напуне силосе храном и горивом из ЕУ. По то се иде у Европу,прави политичари би у глас то тражили на таквим састанцима.Наши политичари ће добити по једно сликање,стисак руке,забринутост и махање кад крену назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.06.2022 07:02

Па то је све опција, али док је социјалистицко-националистицки нарко картел на власти и даље су санкције на снази. Зато сви у Бизар на црту, газда цасти!

Name

Нострадамус

10.06.2022 16:40

Знаци позван је и Додик.

Name

КАКВА ГЛУПОСТ!

09.06.2022 21:00

Као прво,БиХ,оваква каква јесте,није спремна бити чланица ЕУ,као друго,западу није ни стало до просперитета у Босни,иначе не би подржавали ове који годинама производе само проблеме.И,треће,зашто би БиХ,осуђивала Русију,зашто не би осудила земље које су довеле до хаоса?!И тајнхаос се труде још више интензивирати и проширити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какава је год

10.06.2022 15:00

ЕУ је јос гора.

Name

Приједорцанин М.

09.06.2022 21:24

Све су ово изнудјени ставови лидера ЕУ.поцели су стезати фолиранте на власти а опозиционари колатерарна стета...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

10.06.2022 04:30

Све што траже то ће и да добију. Онда ови наши ударе по својим овчицама и тако у круг. Тако ова држава функционише од своје ,,самосталности".

ОДГОВОРИТЕ
Name

По обицају

10.06.2022 11:26

СВЕ, али за сарене лазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тразити да купе маглу

10.06.2022 11:28

По ВЕОМА ВИСОКОЈ ЦИЈЕНИ (и то за стањцани) .....

ОДГОВОРИТЕ