Јако невријеме погодило Нови Град, причињена штета

Надлежне службе у Новом Граду су на терену и раде на санацији штете коју су проузроковале обилне падавине, рекао је замјеник начелника општине Бојан Лукач.

Република Српска 09.06.2022 | 18:02
Јако невријеме погодило Нови Град, причињена штета

Лукач је рекао новинарима да је за око два часа на ужем градском подручју пало 111 литара кише по метру квадратном, што је историјски рекорд.

– До сада је историјски максимум био 80 литара за 24 часа. Овај податак говори у каквом су се проблему нашли грађани у насељима Урије, Видорија и у градском дијелу – рекао је он.

Лукач је навео да су бујице причиниле штету и направиле наносе те да је висина воде на неким мјестима била више од пола метра.

– За сада има доста пријава. Рано је говорити о висини штете. Ради се на санацији, а након тога биће формирана комисија која ће обавити попис штете и тражиће се начин да се помогне људима – рекао је он.

Лукач је додао да проблем представља временска прогноза и најава обилних падавина у наставку дана и током ноћи.

Замјеник старјешине Територијалне ватрогасне јединице Азиз Црнкић рекао је Срни да су ватрогасци интервенисали у насељима Урије и Видорија гдје су испумпавали воду из подрумских просторија.

Осим тога, вода је испумпана из просторија дјечијег вртића “Пчелица Маја”, Основне школе “Вук Караџић” и Средњошколског центра “Ђуро Радмановић”.

Директор Комуналног предузећа “Комус” Данко Војновић каже да радници уклањају наносе са градских улица након чега ће бити обављено прање улица.

Директор Основне школе “Вук Караџић” Татјана Вујановић рекла је да у овој школи сутра неће бити наставе.

Она је навела да је данас обављена дезинфекција школе али да у дворишту још има доста воде.

– Због безбједности ученика, сачекаћемо да сутра Хигијенско-епидемиолошка служба обави преглед – рекла је она.

(БН/Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Т39842288

09.06.2022 17:24

Да су ријеке чисте, и одводи да се редовно одржавају, све би било ок

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Град

09.06.2022 17:55

Срамота је. Сваке године исте куце под водом. Никакав одговор од стране градских моцника који су заузети самим собом ,вец одавно их муке и патње градјана не занимају. Вецина у градској скупстини бојкотује исту данас. Лудилу нигде краја. Народ це ваљда препознати о каквим полуписменим људима се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

10.06.2022 02:12

Баш ме чуди да бивша начелница то није регулисала.

ОДГОВОРИТЕ