Студенти из Вијетнама направили Бугатти од глине! (ВИДЕО)

Студенти из Вијетнама, који су велики љубитељи четвороточкаша, одлучили су да направе реплику Бугатти аутомобила користећи глину локалног порекла за шта им је било потребно годину дана.

Занимљивости 09.06.2022 | 15:30
Студенти из Вијетнама направили Бугатти од глине! (ВИДЕО)

Будући да би волели да поседују луксузно возило и да им је цена вероватно препрека, пронашли су оригиналан начин да га ,,набаве”.

На видео снимку, који је постао виралан на друштвеним мрежама, може се видети како вешта група младиц́а прави оквир за аутомобил, пише Индиан Еxпресс. Они су ставили глину преко нечега што личи на конструкцију од пластичних плоча и цеви.

Глину су педантно клесали и полирали. Глинени део су затим прекрили слојем који изгледа као мешавина стаклопластике. Након што су поставили стаклопластику, тј. фиберглас, укањали су глину све док нису добили екстеријер Бугатти Цхирон аутомобила.

Група младих је потом радила на изради шасије у коју се уграђују мотор и други важни делови. Шасија је уграђена у спољашњи оквир Бугатија.

Глинени ауто се показао као веома брз. Кратки снимак, у ком се види детаљан процес производње аутомобила, поделио је на Твитеру корисник под корисничким именом .@_фигенсезгин. Видео је прегледан више од 7,5 милиона пута.

 

„Желим да истакнем да је глина коришц́ена само као калуп. Чак и у Немачкој дизајнери аутомобила је још увек користе за имитацију облика. Ова деца показују невероватне вештине. Радујем се што ц́у следец́е видети нешто оригинално”, пише у једном твиту.

На Јутјубу такође постоји снимак где корисници могу да виде како су студенти правили кола, али и како изгледају после 365 дана израде.

(бизлифе.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар