Русија ће да иде до краја у овоме рату, не смије да изгуби

Каква је ситуација на руско украјинском ратишту данас, да ли је Русија кренула у одлучну офанзиву којој неће успети украјинска страна да се одупре без обзира на сву војну помоћ коју добија од Запада, само се нека од питања на које су одговоре покушали дати гости емисије Глобално БН ТВ.

Република Српска 08.06.2022 | 22:57
Русија ће да иде до краја у овоме рату, не смије да изгуби

Руске снаге држе готово у потпуности Луганску и Херсонску област, двије трећине Запорошке и исто толико Доњецке области. Сада се централна битка води за Донбас, јер ће након тога руска страна лако моћи да продире ка Николајеву, Одеси, каже Драган Петровић из Института за међународну политику.

”Када падне, а 95% околности указују да ће пасти за мјесец и по до два, онда ће све за руску страну бити многи лакше, јер се у степи тешко може организовати алтернативна линија одбране", додаје он.

”Сваки рат се завршава нагодбом или побједом. На крају крајева, без обзира да ли је нагодба или побједа, завршава се преговорима, који воде до неке договорене форме. Сви смо у очекивању тога”, рекао је предсједник Демократског центра Бањалука, Игор Давидовић.

Од стране САД постоји велико наговарање украјинског режима да настави са ратом. У том смислу промјенила су се расположења и на западу Европе, те помоћ у наоружању стиже, као подстрек за наставак сукоба, каже политички аналитичар Мишел Зубеница.

”Многи на западу су схватили да је могућ сценарио чак и украјинске побједе. И наравно да ће запад покушавати да исцрпу Русију преко украјинаца, тако што ће давати подршку Зеленеском. Сам Зеленски је рекао, нећемо сјести за преговоре док Русија не врати окупиране територије, док се не врати на почетне позиције. То је наравно немогуће,јер ће Русија гледати да иде  до краја. Русија не смије да изгуби овај рат.”

Драган Петровић из Института за међународну политику и привреду додаје да су САД су креатор читвог заплета и креатор медијских дезинформација размјера које се не могу замислити.”

На питање на  који начин се Украјини допрема техника и наоружање од стране запада, Давидовић одговара:

”То се не допрема од почетка руско-украјинског рата. Од Мајдана, па надаље западни свијет је имао иницијативу у Украјини ко зна каквог профила. Сад бих рекао да је Украјина у доба овог рата метропола обавјештајне заједнице у планетарном смислу.”

Украјинском крвљу бране се вриједности НАТО савеза. Зеленски се понаша као велики патриота, који се бори за слободу народа против неког агресора. Поставља се питање: Ко плаћа највеће жртве, рекао је Давидовић.

Опширније у видео прилогу:

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Западне, насе и Украјниске

08.06.2022 21:20

Менталитети и инаце људски инстикти су слицни, када схвате своју греску и виде цијену, тад су слабији, у једном тренутку Украјинци це имати морални проблем, јер це схватити да су мало ста добили и доста изгубили, тад це бити побједјени ... Као кад малом дијетету дас набудзен цетверотоцкас, иде по селу, дрка с њим и ваздизе се док не одустају од њег, онда после пристаје да провоза и другара, па онда после висе није то занимљиво ... Украјина је имала осјецај да брани своју земљу, али од погресног непријатеља све вец видјено код нас по либији ... Америка је илузија ... Америка је (рецено и од Путина и других) у проблему, Амеирика је заправо та која не мозе без тамо неких изгубљених и да неког уци његовој цивилизацији, на крају да би обогатила зебе (Јапани, Вијетнами, Индије, Либије, Ираци, Југославије, Украјине, Албаније, Турске, Грцке, Њемацке, Африке, Латини, Аборидзини, Индијанци, Бразили, Аргентине и слицно) Украјина и Зеленски су бас прописно насјели на то, али и Европа, Европа је имала неке своје интересе наравно ... Украјнина да Америка не постоји, цак и уз постојање Европе би се сасвим другације понасала ... Дакле то је сада тамо као неки ДНР/ЛНР, али после овакове провокације са орузијима, медијима и бандитством и Новорусија це бити Руска, вјероватно це остали дио Украјине бити под контролом сусједних земаља Бјелорусије и Русије, док це Сведска и Финска остати под НАТОом, док им не дојади ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2022 11:49

Пуно спинова, нонсенса,нагађања, није вриједно коментара, Текст без почетка краја, смисла,са чињеницама које једна другу демантују

Name

па на крају је увијек крај

08.06.2022 21:26

Па сви це ици до краја. Само какав це тај крај да буде, то је питање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријеми

08.06.2022 21:37

Страних цивилизација и одрзавање себе и својих ... Све је то на свету ... У мотора се користе ти динамо лимови за фреквентне и јаке струје, тако несто и у људи дакле, математика, језици ... Отпор треба, али не кроз мрзњу и кривњу вец кроз превазилазење ... У миру наравно, ратови имају своја правила и за избјегавање су кад год мозе, показао предходни ... Нико ниста није добио само месетари, а и они се клате смјењују, као и проклетиње на ратисту гдје их има зељни доказивања кроз то, као и у пркаси, ако те није физики неко напао, да ли цес нападати јер ти смета или не, односно и како цес заврсити у разна времена ... Психолоски ратови, језици, контроле ... Судис себи ... Околину уредјујес ... Постоји фактор среце и несреце с аспекта појединаца, али у времена кад су људи прави нема рата, обицно пред ратове су и друге кризе ... Код нас нема и не треба правити кризе ... Имамо те ствари да даје како људску похлепу уколијенцити да не мозе вртити и формирати се како хоце, а да има од тога смисао и да трази по таласном закону реакцију, али наравно, и не мора, намецање изазива реакцију ... Казу сверц орузија Украјина, Балкан, НАТО .... Па постоји ... Талас ... Ипак конацни облик је на нивоу постојања ... Родит се зивит и умријет морас, остало продје ... Америка је увела тотално ратовање, а последица је обезвредњивање, и смисао (поимање, менција) и сами имају с тим проблеме ... Па свако зна за се и околину ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ники

08.06.2022 22:24

Какве глупости овај износи не могу да верујем. Цуј Украјина брани НАТО а на њу изведена брутална агресија. Треба бити искрен Русија то није смјела урадити и цитав свет је уз Украјину само ови полтрони и лицемјери нису да добију мало плина. Политика лицемјерства и пакости не смије побједити иначе свет оде у к..ц па ко год да је у питању Русија, Америка, Кина или било ко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грофица Мица

09.06.2022 04:50

Ви уопсте не разумијете позадину проблема; стога није угодно сто сирите дезинформације. Та генерализација да "цијели свијет" подрзава Украјину је исто тако лазна.Цињеница да Запад о једном таквом сукобу приказује само видјење и разлоге Украјинске стране потврдјује да се ради о "пројекту" Запада и ту нема никакве демократије пропагиране од истих! Запад јос види доларе у свему - концептуално-филозофски је то одумрла средина..

Name

Нено

09.06.2022 08:54

А ста Путин и Кина не виде доларе у свему?

Name

Адвокат

08.06.2022 22:36

На крају им се и налази пораз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

09.06.2022 02:13

Који је ово идиот имали игде на свет да је неки агресор добио рат?

Name

Србиц

08.06.2022 23:10

Ви и васаааа РУС, кало је називате. Напорни сте са Русима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејани

09.06.2022 00:04

Русија није никада изгубила рат. Какав ће сада резултат бити, видицемо. Када се статистички погледа војна опрема, ту је Русија далеко јача. Вјерујем да Руси намјерно одуговлаче, јер самим тим Украјина вуче читаву ЕУ у пропаст. Сигурно је то циљ. Шта може друго да буде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

09.06.2022 04:01

Спинујте колико Вам драго али истина је једна. Руска хегемонија 2022 је иста као српска 1992 или Хитлерова 1941 - под изговором “застите руске (српске, њемацке) мањине се проводи окупација сусједних дрзава и отимацина територија. А и ова руска хегемонија, као и све претходне це бити заврсена на исти нацин-тоталним поразом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

09.06.2022 11:25

О каквој окупацији ти прицас? Ја сам Србин родјен у БиХ, нисам сигирно досао да окупирам тудје имање. Ви пропагатори тезе о агресији и окупацији од стране Срба имате озбиљних менталних проблема, јер немогуце да су васе комсије Срби били невидљиви прије 1992, па нисте примјетили да зивите са њима у истој дрзави. Свакаквих будаластина се наметне у јавном дискурсу, али ово је врхунац идиотизма.

Name

Војо

09.06.2022 04:20

Овако и моја баба може нагађати, а кобајаги све неки стричњаци. Па њих ни њихове жене у кући не уважавају. По чему су они релевантни, осим што су Русофили..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДС РАЗМИСЛЕ ГЛАБАТОРИ!

09.06.2022 04:31

МАЛО О НАШОЈ БУДУЋНОСТИ,У СВЕТЛУ НОВЕ МЕЂУНАРОДНЕ СТВАРНОСТИ,ДА ЈАЧИ ОДРЕЂУЈУ СТЕПЕН СУВЕРЕНИТЕТА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бетовен

09.06.2022 05:38

Тај Петровић је обицни руски пропагандиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он је струцњак

09.06.2022 08:45

Са неколико са највисе доктората на ЗБ.

Name

Ре

09.06.2022 10:21

Јесте и има на то право као и ти који си вероватно Амерофил. Само једно питање за тебе и све такве. Нисмо вас чули па ни Европу да браните Ирак од Америчке агресије гдје су и Предсједника убили. Нисте пјенушали кад је нападнута Либија и убијен предсједник. Нема вас ни кад је нападнут Авганистан и побјегао предсједник а онда бјежанија и агресора из земље. Не бунисте се ни у вријеме напада на Сирију такође независну и признату као и Украјина. А сви ти напади на суверене и независне земље изврши ваша љубљена Америка а ви ни ријеч да кажете. О вишегодишњем нападу на Палестинце и узимању комад по комад територије не смијете ни зуцнути. Е а сад кад то уради Русија види врага неко у студију је русофил. Погледај се у огледалу Анђеле и видећеш пајаца.

Name

Нено

09.06.2022 08:51

А ста је крај?

ОДГОВОРИТЕ