У Јужном Судану ухапсили краву због убиства!

Још један опет бизаран догађај одиграо се у Судану. Полиција Јужног Судана потврдила је да је ухапсиле краву због убиства 12-годишњег дечака као и власника краве (убице).

Занимљивости 08.06.2022 | 15:47
У Јужном Судану ухапсили краву због убиства!

Огромна животиња – крава је по наводима полиције убила 12-годишњег дечака, само неколико дана након што је ован осуђен на три године у војном логору због убиства. ( о томе смо писали на сајту оп.аут)

Крава се шетала у близини фарме увече прошле недеље када је напала дете и одмах га убила, саопштила је полиција. Животиња је вукла плуг у држави Лејкс, у центру Јужног Судана.

“Крава је сада ухапшена и налази се у полицијској станици у округу Румбек Централ“, рекао је локалним медијима мајор Елијах Мабор, портпарол полиције. “Дечак је одведен у болницу на обдукцију те је потом послат  куц́и на сахрану.” преноси <а хреф="хттпс://www.индепендент.цо.ук/неwс/wорлд/африца/цоw-соутх-судан-аррестед-боy-б2094836.хтмл">индепендент

Напад је уследио мање од месец дана након што је ован у истој држави убио 45-годишњу жену. 

Према државном закону Јужног Судана, свака домац́а животиња која убије особу аутоматски се даје као компензација породици жртве стока је преферирани облик валуте, користи се за куповину домова и исплату мираза и компензацију за прекршаје , укључујуц́и и убиство.

У једној од најсиромашнијих земаља на свету, једна крава може коштати стотине фунти односно право богатство.

(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/">Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар