Вучић у Охриду: Ово је иницијатива људи са Балкана

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, на почетку састанка лидера иницијативе "Отворени Балкан" у Охриду, да је то иницијатива људи са Балкана и изразио уверење да ће је све више грађана Северне Македоније, Србије и Албаније, али и других земаља региона подржати.

Србија 08.06.2022 | 10:36
Вучић у Охриду: Ово је иницијатива људи са Балкана

“Ово је наша иницијатива, инцијатива људи са Балкана, оних који схватају да морају да се повезују и да морају сами да решавају проблеме. Све што смо радили, и у економији и све што је важно за грађане, се одражава у односима Северне Македоније, Србије и Албаније. Готово да немамо билатерална отворена питања, немамо никакавих захтева ни према коме, сем да будемо пријатељи и радимо у корист грађана", поручио је Вучић.

Посебно се захвалио европском комесару за проширење и суседску политику Оливеру Верхеју што је дошао на скуп да подржи иницијативу.

Истакао је да је “Отворени Балкан“ иницијатива која је нешто незаустављиво, добра идеја, која ће да има све више присталица.

Вучић је изнео И свој предлог за јачање сарадња пред зиму.

"Важно је да формирамо радне групе одмах, или на следећем састанку за који предлажем да буде у јужној Србији пре великог самита који имамо и сајамских манифестација крајем лета у Београду. Да формирамо радне групе које ће да брину како да превазиђемо тешкоће у снабдевању намирницама, енергентима, да преживимо зиму. То је у највећем интересу наше три земље, али и целог Балкана“, подвукао је он.

(Тањуг Фото: Принтсцреен) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Конспирација

08.06.2022 09:33

НЕМА тзв. ''ОТВОРЕНОГ БАЛКАНА" без Вуцицевог ПРИЗНАЊА СУВЕРЕНИТЕТА И ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНРЕГРИТЕТА ДРЗАВЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ, и МЕДЈУСОБНЕ РАТИФИКАЦИЈЕ ГРАНИЦЕ У ПАРЛАМЕНТИМА ДВИЈЕ СУСЈЕДНЕ ЗЕМЉЕ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борислав

08.06.2022 10:39

Какав је сад нас интерес овдје у Босни да несто радимо са Албанијом, Македонијом ...далеко је то ос насих интереса осим ало се ту несто друго не ваља..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

08.06.2022 10:58

Далеко вам куца од нас била и сретно вам у отвореном Балкану али без БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСДЦ

08.06.2022 11:29

Рестриктивна подрска Отвореном Балкану, да ли ова ствар има рок трајања ? Да ли це Вуциц и Тегелтија одговорити на поредјење ове иницијативе са "Братством и јединством" односно Косовоским оправдањима распада Југославије у развијенијем дијелу Југославије ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленка

08.06.2022 11:40

То ду само покусаји да наметну ту конструкцију неком ко неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

08.06.2022 11:59

Европуу и Европски закони и корумпиране пред закин то је муљањеее корумпиранихххх