На тавану након 30 година пронашли своју изгубљену корњачу живу и здраву!

Чланови породице Алмејда из Рио де Јанеира у Бразилу спремали поткровље своје породичне куће, када су наишли на тавану на своју давно “изгубљену” корњачу која је нестала пре више од 30 година.

Забава 07.06.2022 | 15:48
На тавану након 30 година пронашли своју изгубљену корњачу живу и здраву!

Изгубљена корњача је била љубимац тада 8-годишње Лените де Алмеиде те 1982 године (када је и нестала). Током реновирања породичног дома, корњача је изненада нестала Градитељ који је радио на куц́и оставио је капију отворену тог дана, па су сви претпоставили да је корњача побегла. Мало су знали да ц́е се поново ујединити деценијама касније.

Када је корњача први пут нестала, Алмеидас су је потражили и питали комшије да ли је неко видео црвеноногу корњачу како лута около. Нажалост, нико није, што их је на крају навело да претпоставе да је малена корњача Мануела заувек нестала.

Али 30 година након тога… 2013….Након смрт Ленитиног деде који је волео да скупља породица је одлучила да расчисти накупљене ствари као и цео таван непотребних ствари.Тако је породица је почела је да рашчишц́ава ствари с тавана и на тавану их је чекало изненађење живота.

“Спустио сам кесу за смец́е на под, а комшија ми је само рекао: ’Хоц́еш ли и ти да бациш корњачу?’ “, каже Леандро де Алмеида, Леонелов син. Тамо, у кутији старог дрвеног звучника, била је позната црвенонога корњача.

“Били смо шокирани! Моја мама је стигла плачуц́и јер није веровала. Пронашли су Мануелу!“ каже Наталије де Алмеида, Ленитина ц́ерка,

Цела породица је била одушевљена што је пронашла своју корњачу живу и здраву, али је била збуњена како је преживела скривена на тавану 30 година. У то време, професор и ветеринар Џеферсон Пирес описао је отпорност корњача, објашњавајуц́и да могу и до три године да не једу ништа.

Црвеноноге корњаче су сваштоједи породица мисли да се Мануела можда хранила ларви термита. Ипак, многи људи су изразили забринутост у вези са вероватноц́ом ове приче о преживљавању – иако корњаче могу дуго времена без хране, и даље им је потребна вода и сунчева светлост, а нејасно је како је Мануела имала приступ тим стварима. Неки се питају да ли је то уопште иста корњача или је отац Алмеидас чувао куц́ног љубимца, а да његова породица није знала преноси британски Тхе Сун

Без обзира на то, Алмеидас је срец́ан што је Мануела поново у животу. Сада, скоро 10 година након што је пронађена (и 40 година након нестанка), Мануела је од тада идентификована као мушкарац, па је сад зову Мануел.

Иначе корњаче могу да живе и до 255 година и могу преживети око три године без хране и воде.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар