Вучић: Шолц ће у Београд доћи са тешким порукама

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да би немачки канцелар Олаф Шолц дошао у Београд и да је шеф руске дипломатије данас посетио Србију, као и да то сада може да каже.

Србија 06.06.2022 | 20:58
Вучић: Шолц ће у Београд доћи са тешким порукама

Каже да ће Шолц свакако доћи у Београд са тешким порукама за нас које се многим неће допасти.

"Тих неколико сати са Шолцем (када у петак посети Београд) су од великог значаја за нас. Немачка је за нас највећи трговински партнер и највећи у свему, највећи инвеститор, улаже у фабрике, запошљава 77.000 људи. Хвала канцелару Шолцу, увек сам опрезан и одговоран, али је био коректан толико да су из његовог кабинета они рекли да чак и ако Лавров дође, додуше после неких мојих изјава, да без обзира на то Шолц увек види решење у разговорима и у директном ангажману и да ће свакако доћи", навео је Вучић гостујући на РТС.

Истиче да су то рекли после његове, Вучићеве, прве изјаве кад је рекао да не зна да ли ће Шолц доћи.

Хвала му на томе, нећу то заборавити, Србија то уме да цени, поручио је Вучић.

Председник Србије је нагласио да воли искрен разговор и када неко жели да чује нашу аргументацију за КиМ.

"Не мозе територијални интегритет да важи за Украјину, а не за Србију. Ако не важи онда реците бар да разумете нашу позицију. Чекају нас много вазни разговори наредних дана. Имамо Отворени Балкан, имамо Сијарта, Шолца. Готово исте вечери, готово заједно са Шолцем, само што он иде својим авионом, идемо 10 или 11. на самит у Атини, Солуну, самит око Југоисточне Европе, где ће бити Западни Балкан, Бугарска и Грчка и где долазе и Немци", рекао је Вучић.

Додаје да није оптимиста за ситауцију у свету.

"Имам веом лош осећај за свеукупне прилике у свету, наше је да се боримо и урадимо све што можемо за своју земљу и живимо колико можемо нормално и хвала народу који то разуме.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ицх

06.06.2022 20:42

Моли Бога само да ЕУ не повуче инвестиције из Србије јер ако повуче постат ће те црња рупа него кад сте били под санкцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

WУК

07.06.2022 03:59

Ре. ИЦХ ТАКО ЈЕ. АКО ЊЕМАЦКЕ ОКРЕНЕ ПЛОЦУ И ПОВУЦЕ СВОЈЕ ФАБРИКЕ БИЛИ БИ ГОРИ ОД КОСОВА. А ГДЈЕ СУ ТУ РУСКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ. НЕМА РУСИЈА НЕ УЛАЗЕ ОНИ УЗИМАЈУ. ПРИМЈЕР РАФИНЕРИЈА БРОД. МОДРИЦА УЉА, АЛУМИНА ИТД. СВЕ ИМ ОМОГУЦИО НАЈ ВЕЦИ ЗЛОТВОР СРПСКОГ НАРОДА.

Name

Данке Деутсцхланд

07.06.2022 06:32

Треба бити стрпљив у тим преговорима - мозда продјемо као Хрвати деведесетих..

ОДГОВОРИТЕ