Вучић о отказаној посјети Лаврова: Нисам изненађен

Председник Србије Александар Вучић рекао је након што је га амбасадор Русије Александар Боцан Харченко обавестио о томе да је посета министра спољних послова Русије отказана да није изненађен.

Свијет 06.06.2022 | 19:48
Вучић о отказаној посјети Лаврова: Нисам изненађен

- Нисам изненађен. Ја сам говорио и пре да очекујем компликације. У делу наше јавности постоји та скепса. Они не желе да чују шта им се говори. Ми смо из дана у дан пратили ситуацију, руте итд. Наравно, да морате да изразите незадовољство. Незадовољан сам цлокупном атмосфером око доласка Сергеја Лаврова у Србију. Ту количину хистерије према тако једној малој земљи дуго, дуго нисам видео. Тражено нам је да откажемо гостопримство - казао је Вучић и додао:

- Не мислим да је то моја лична храброст, већ да је то један рационалан пут у Европи где није лако чути глас разума и дијалога. Када говорим о томе, није то питање стицања или губљења поена. Ми морамо своју земљу да сачувамо. Погледајте све из окружења, њихове медије, пола евроспских медија... Нама је у земљу стигао велики број новинара страних медија да би направили слику Лаврова и Вучића - рекао је Вучић и упитао шта смо то лоше направили.

- Та мала земља не сме да постоји. Та хистерија је показала шта они желе. Виде да Русији не могу ништа. И онда дође до тога да се иживљавају на једној малој земљи.

- Што се тиче нашег односа о Русији ми смо традиционални пријатељи, али смо осудили упад у Украјину. Нећу као председник државе да осудим Достојевског. А шта читате, ако не читате то? Јел та хистерија отишла толико далеко? Хајде, реците ми ко је бољи писац од Достојевског.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Саваа

06.06.2022 18:17

Браво председниче Вучићу слушао сам вас у дневнику свесте добро казали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

06.06.2022 18:43

Наравно да ниси изненађен.Паметан си ти човек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

06.06.2022 19:03

Наравно па звао си од брисела до васингтона и молио их да га непyстају сад ти је лакнуло право све је то намхестаљка

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРОМ

07.06.2022 07:46

За Луку ксда процитам твој коментар видим да си стварно лука тј ЛУКАВ као Лисица

Name

Идеално

07.06.2022 08:49

Ето и ја сам знао да неће доћи... Зар је потребно бити препаметан да незнаш да нема куда долетјети...

ОДГОВОРИТЕ