Ђоле добио нову песму: О њему певају музичари из региона!

Група "Фрајле" објавила је прошле године песму "Панонском морнару", која је посвећена легендарном Ђорђу Балашевићу. На сличан корак одлучио се и Александар Саша Стојаковић, композитор и текстописац из Брчког.

Забава 06.06.2022 | 20:27
Ђоле добио нову песму: О њему певају музичари из региона!

Он је окупио музичаре из региона, који су заједно отпевали песму "Ђолету". Пројекат је повезао музичаре из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске, баш онако како је и Балашевић повезивао људе са ових простора.

Аутор песме Александар Саша Стојаковић истиче да је хтео да ода почаст човеку који је у музичком смислу највише на њега утицао.

- Нашао сам људе који слично размишљају. Људе из региона па чак и Америке. На прву лопту смо се разумјели и избацили смо сву емоцију у позитивном смислу. Велико хвала Wалкеру који је сваку моју замисао маестрално склопио што у аудио, што у видео запису. Хвала и Биљи Обрадовић, Владимиру Вјештићу Влааду и Дулету, који су заједно са мном отпјевали ову пјесму, овај својеврстан омаж нашем Ђолету.

Владимир Вјештић Влаад, један од извођача, иначе финалиста емисије "Никад није касно" - каже да је реч о малом регионалном музичком пројекту "вољења Ђолета Балашевића и његове вредносне заоставштине".

- Песма "Ђолету", коју бисте могли волети, управо је доживела јутјуб премијеру. То је песма у којој се може наслутити колико нам Ђоле Балашевић недостаје, али и то до које мере смо спремни да останемо верни његовој идеји и заоставштини.

Vladimir Vještić Vlaad
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар