Министри подржали Џонсона уочи гласања о повјерењу

- Министарка спољних послова Велике Британије Лиз Трас изјавила је да подржава премијера Бориса Џонсона кога касније данас чека гласање о поверењу.

Свијет 06.06.2022 | 11:13
Министри подржали Џонсона уочи гласања о повјерењу

"Премијер има моју стопостотну подршку на данашњем гласању и снажно охрабрујем колеге да га подрже", написала је министарка Трас на Твитеру, преноси Ројтерс.

Она је поручила да је премијер Џонсон подржао опоравак земље од корона вируса и Украјину суочену са, како је рекла, руском агресијом.

"Извинио се за направљене грешке. Сада се морамо фокусирати на економски раст", додала је она.

Британски министар финансија Риши Сунак такође је рекао да подржава премијера Џонсона уочи гласања о поверењу касније данас.

"Од увођења вакцине против корона вируса до нашег одговора на руску агресију, премијер је показао снажно руководство које је нашој земљи потребно", написао је Сунак на Твитеру.

Додао је да га данас подржава, као и да ће наставити да га подржава док се фокусирају на раст економије, суочавају са трошковима живота и отклањају последице које је оставила пандемија корона вируса.

Британски министар за кабинетске послове Мајкл Гов такође је рекао да подржава премијера Џонсона уочи гласања о поверењу.

(Тањуг) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Том Xавиер

06.06.2022 09:24

Није овај ко Трамп ... Али Британија има проблема, нема висе краљице, изасла је из ЕУ, али као да није ... Скотска из Британије у ЕУ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

06.06.2022 10:24

Животни мото Џонсона- КАДА ПОНЕСТАНЕ НОВЦА У ЕНГЛЕСКОЈ...ОПЉАЧКАЈ СИРОТИЊУ И СИРОМАШНЕ ЗЕМЉЕ

Name

Робин Куд

06.06.2022 17:06

Закон јацег и владавина вецине ...

Name

Ето

06.06.2022 09:28

Сада вама новинарима долија ... Рат у Украјини рај за све битанге, бандите и олос, али немојте после реци да није вам неко дао мапу за нови рат ... Новинари и Британци ... А имате и дузност да нас заститите од рата, дакле Нововизантију на вријеме, инаце ми се одселисмо и владари будемо ми, ни ви ни они ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

06.06.2022 10:12

Будале владају. Све је отишло у п. М.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На Паланци

06.06.2022 12:46

Па јел тобом будале владају ... Није ти лако ...