Олуја у Француској однијела један људски живот

Свијет 05.06.2022 | 13:48
Олуја у Француској однијела један људски живот

Олује са кишом и градом које су се обрушиле на већи део Француске однеле су један људски живот, оштетиле винограде и натерале хиљаде излетника да потраже склониште.

Једна жена је изгубила живот јер се нашла заробљена испод аутомобила на удару бујице у граду Руану на северу земље, саопштено је из канцеларије градоначелника, преноси Франс 24.

У департману Ланд у региону Нова Аквитанија на југозападу Француске и суседном департману Герс у региону Окситанија, град већи од лоптица за голф, обрушио се на винограде, посебно у области Армањак познатој по производњи врхунског брендија, потврдили су локални узгајивачи и званичници наводећи да су девастиране десетине хиљада хектара под виновом лозом.

"У виноградима више ништа није остало. Кров наше пољопривредне зграде изгледа као џиновски швајцарски сир, а на кући су поломљени прозори", рекла је за АФП власница једног великог пољопривредног имања под виновом лозом.

У Паризу су због невремена отказани суботњи наступи на музичком фестивалу и скоро 40.000 посетилаца концерта је замољено да напусти концертни простор у Вансенској шуми на ободу престонице.

Истовремено, на острву Корзика су измерене рекордно високе температуре за месец јун.

На северу Корзике је измерена температура ваздуха од 37,4 степена Целзијуса, саопштено је из Франс-Метеа, што је рекордна температура за месец јун, преноси Радио Франс Интернасионал.

(Тањуг/ фото: Тхе wеатхер цханнел/ Геттy Имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар